Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Fordelene med Regelmessig Tannbehandling

Regelmessige tannbehandlinger er viktige for å opprettholde god oral helse. Her er noen av fordelene ved å besøke tannlege for jevnlige undersøkelser:

  1. Forebygging av Sykdommer Regelmessige tannbehandlinger hjelper med å forebygge sykdommer som periodontitt og andre tilstander som kan påvirke tennene og munnen. Tannlegen kan oppdage tidlige tegn på sykdommer som kan behandles før de utvikler seg til mer alvorlige problemer.
  2. Opprettholdelse av Munnhygiene Under en tannbehandling vil tannlegen eller tannpleieren rense tennene grundig og fjerne plakk og tannstein som har samlet seg. Dette er spesielt viktig for å forhindre hull og tannkjøttsykdommer.
  3. Tidlig Oppdagelse av Problemer Regelmessige tannlegebesøk gir mulighet for tidlig oppdagelse av problemer som krever behandling, som skader på tennene, kjeveproblemer, eller behov for proteser. Tidlig intervensjon kan ofte forhindre mer omfattende og kostbare behandlinger senere.
  4. Tilpasset Behandlingsplan Tannlegen vil vurdere pasientens spesifikke behov og utarbeide en behandlingsplan som passer best for dem. Dette kan inkludere alt fra fyllinger, kroner, til mer avanserte behandlinger som protese for voksne.
  5. Økonomiske Fordeler I noen tilfeller kan man få refusjon eller støtte fra offentlige ordninger som dekker deler av behandlingen, spesielt for enkelte typer tannhelsetjenester. Det finnes også ordninger for å dekke nødvendige behandlinger som er spesielt viktige for unge og voksne med spesielle behov.

Hvorfor er tannbehandling viktig?

"En vennlig tannlege utfører tannbehandling på en pasient i en moderne og lys tannklinikk med topp moderne utstyr."

For de fleste pasienter er det anbefalt å gå til tannlege for en undersøkelse minst en gang i året. Regelmessige besøk hos tannlege gir mulighet for å følge med på tilstanden til tennene og munnen, og sikre at man får riktig informasjon og behandling som passer ens behov.

I Oslo og Bærum finnes det mange tannklinikker som tilbyr utvidet tannbehandling for pasienter i alle aldre. Det er viktig å kontakte en tannlege og vurdere hvilke tjenester som er dekket av støtteordninger og hvilke egenandeler som eventuelt må betales.

Å ta vare på tennene gjennom regelmessige tannbehandlinger er ikke bare nødvendig for å unngå sykdommer og skader, men også for å opprettholde en sunn og vakker munn gjennom hele livet.

Kontakt tannlegeklinikken

For mer informasjon om tannbehandling og hvilke krav som gjelder for refusjon og støtte, kan man benytte seg av ressurser tilgjengelige hos tannhelsetjenesten. Det er viktig å ta tid til å finne en tannlege som gir den beste pleie for dine behov.

Regelmessig tannbehandling er en investering i din helse og velvære. Ikke la tennene falle i unåde; bestill din første undersøkelse i dag og ta det første skrittet mot en sunnere munn!

Spørsmål og svar om tannbehandling

"En luksuriøs tannklinikk med en spa-lignende atmosfære, moderne innredning, myk belysning, og komfortable sitteplasser, som gir en avslappende tannbehandling."

Hva er rettighetene til barn og unge under 24 år når det gjelder tannbehandling?

Barn og unge under 24 år har rett til gratis tannbehandling hos offentlige tannhelsetjenesten. Dette gjelder fram til de fyller 24 år, og inkluderer vanligvis undersøkelser, behandling av tennene, og andre nødvendige behandlinger. Tilbudet er en del av folketrygden og gir barn og unge god dekning for deres tannhelsebehov.

Hva innebærer det å få behandling hos en tannlege eller tannpleier gjennom Helfo?

Helfo gir refusjon for ulike typer tannbehandlinger for voksne som har rett til dette. Dette inkluderer behandlinger for sykdommer som periodontitt og andre tilstander som krever spesialisert behandling. Behandlingen må være nødvendig og dokumentert av en tannlege eller tannpleier. Utgifter som overstiger fastsatte takster kan også dekkes, avhengig av pasientens situasjon.

Hvorfor er det viktig å få regelmessig tannbehandling og undersøkelser?

Regelmessig tannbehandling er avgjørende for å opprettholde god munnhygiene og forebygge alvorlige tannproblemer. Ved jevnlige undersøkelser kan tannlegen oppdage tidlige tegn på sykdommer som karies, periodontitt, og andre tilstander som kan påvirke tennene og tannkjøttet. Tidlig oppdagelse og behandling kan forhindre at små problemer utvikler seg til mer alvorlige og kostbare tilstander.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise