Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Perfekte Tenner på Kort Tid: Alt om Tannfasetter

Tannfasetter, også kjent som skallfasetter, er en populær metode innen estetisk tannbehandling for å forbedre utseendet på dine tenner. De brukes ofte til å korrigere misfargede tenner, mellomrom mellom tennene, eller små skader på tennene.

Fasetter lages vanligvis av porselen og limes fast til tennenes forside, noe som gir et naturlig og pent smil.

Fordeler og ulemper med tannfasetter

Fordelene med tannfasetter er mange. De gir et naturlig resultat, kan vare i mange år, og krever relativt lite tannsliping sammenlignet med andre estetiske behandlinger som tannkroner.

Fasettene gir også et estetisk resultat som kan forbedre selvtilliten din betydelig.

Ulempene inkluderer kostnaden, som kan være høy, og risikoen for at porselenet knekker eller at fasettene faller av.

Behandling med skallfasetter

En pasient i en moderne tannklinikk får behandling for skallfasetter, med tannlege som tar avtrykk og forbereder fasettene.

Behandlingen med skallfasetter starter med et besøk hos tannlegen, hvor det tas et avtrykk av tennene dine. Porselensfasettene lages deretter spesifikt for dine tenner og limes fast for å gi et naturlig resultat.

Behandlingen kan ofte fullføres på kort tid, og de nye fasettene gir deg et pent smil som ser naturlig ut. Det er viktig å følge opp med regelmessige besøk hos tannlegen for å sikre at fasettene holder seg i god stand.

Vedlikehold av tannfasetter

For å sikre at tannfasettene dine varer så lenge som mulig, er det viktig å opprettholde god munnhygiene. Dette inkluderer regelmessig børsting og bruk av tanntråd for å holde tennene og tannkjøttet sunt.

Unngå å bite i harde gjenstander som kan skade fasettene, og følg tannlegens råd og retningslinjer for pleie og vedlikehold.

Kostnader og finansieringsmuligheter for tannfasetter

Person holder opp bankkort som viser finansieringsmulighter

Kostnaden for tannfasetter kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert antall tenner som skal behandles og materialene som brukes. Skallfasetter er ofte dyrere enn andre typer estetiske tannbehandlinger som f.eks Edge-bonding på grunn av deres holdbarhet og naturlige utseende.

Det er viktig å diskutere kostnader og eventuelle finansieringsmuligheter med tannlegen. Mange tannklinikker tilbyr betalingsplaner eller finansieringsalternativer for å gjøre behandlingen mer tilgjengelig.

Spørsmål og svar om tannfasetter

a9c8ea94 4a9c 402a baff 3dfca4a96060

Hva er tannfasetter, og hva brukes de til?

Tannfasetter er tynne skall av porselen som limes fast til forsiden av tennene. De brukes til å forbedre utseendet på tennene, for eksempel ved å korrigere misfargede tenner eller mellomrom mellom tennene.

Hva er fordeler og ulemper med tannfasetter?

Fordelene inkluderer et naturlig og estetisk resultat som kan vare i mange år, mens ulempene kan være høy kostnad og risikoen for at porselenet kan knekke eller falle av.

Hvor lenge varer tannfasetter?

Med riktig pleie kan tannfasetter vare i mange år, ofte mellom 10 og 15 år, men de kan kreve utskifting over tid.

Kan tannfasetter falle av, og hva gjør man i så fall?

Ja, tannfasetter kan falle av, spesielt hvis de utsettes for store krefter. Dersom dette skjer, bør du kontakte tannlegen for å få limt på en ny fasett eller reparert den gamle.

Hva koster skallfasetter?

Prisen på skallfasetter varierer avhengig av flere faktorer, inkludert antall tenner som skal behandles og materialene som brukes. Det er best å konsultere tannlegen for en nøyaktig prisvurdering.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise