Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Estetisk tannbehandling – 4 mulige behandlinger

Få et strålende smil med moderne estetisk tannbehandling! Fra tannbleking til usynlig tannregulering, tilbyr vi skreddersydde løsninger og gode resultater.

Estetisk tannbehandling har blitt stadig mer populært de siste årene, og det er ikke uten grunn. Moderne teknikker tilbyr en rekke ulike løsninger for å gi deg et vakkert smil som du kan være stolt av.

En av de største fordelene er at det finnes et bredt utvalg av behandlinger som kan tilpasses individuelle behov. Enten du ønsker å rette på skjeve tenner, fylle ut tomrom mellom tennene eller bleke misfargede tenner, så finnes det en løsning for deg.

I tillegg til å gi et penere smil, kan det også ha positive effekter på selvbilde og selvtillit. Når du er fornøyd med smilet ditt, vil du naturligvis føle deg mer selvsikker og komfortabel i sosiale situasjoner. Så hvorfor ikke unne deg selv et strålende smil?

1. Gå fra misfarging til strålende smil med tannbleking

Fra tannmisfarging til strålende smil, viser før og etter effekten

En av de vanligste årsakene til at folk søker denne typen tannbehandling er misfargede tenner. Det kan være flere ulike årsaker til dette, som for eksempel dårlig munnhygiene, røyking eller inntak av fargestoffer gjennom mat og drikke.

Moderne estetisk tannbehandling tilbyr flere løsninger for å bleke misfargede tenner og gi deg et strålende smil. Dette kan gjøres ved hjelp av profesjonelle blekemidler, eller med ulike typer skallfasetter (veneers) som dekker over misfargingen. Imidlertid anbefaler man vanligvis at skallfasettene skal passe den naturlige tannfargen og tannbleking kan bli anbefalt før man får de hvis man ønsker hvitere tenner.

Med moderne teknologi og metoder behandlingene blitt mer skånsomme og effektive, slik at du kan få et strålende smil på kort tid. Så hvis misfarging er noe som plager deg, trenger du ikke lenger å bekymre deg.

2. Skallfsetter (veneers) til å dekke mellomrom

Skallfasetter er tynne porselensskall som limes på forsiden av tennene for å forbedre deres utseende. De kan effektivt dekke mellomrom mellom tennene ved å tilpasse fasettene slik at de fyller ut disse mellomrommene. I tillegg kan skallfasetter brukes til å justere tennenes form, størrelse og farge, noe som gir et jevnere og mer estetisk tiltalende smil. De kan også dekke misfargede, slitte eller skadde tenner, og tilby en langvarig løsning som forbedrer både funksjon og estetikk uten behov for omfattende tannregulering.

Før og etter skallfasetter

3. Usynlig tannregulering for skjeve tenner

Usynlig tannregulering, som Invisalign, er en moderne metode for å rette opp skjeve tenner uten bruk av tradisjonelle metallklammer og -bøyler. Denne teknikken benytter seg av gjennomsiktige, avtagbare skinner som er spesialtilpasset for hver pasient. Skinner byttes ut regelmessig for gradvis å flytte tennene til ønsket posisjon. Fordelene med usynlig tannregulering inkluderer estetisk diskresjon, komfort og muligheten til å opprettholde god munnhygiene, da skinnene kan tas ut ved måltider og tannpuss. Dette gjør behandlingen ideell for både voksne og tenåringer som ønsker en mer estetisk tiltalende løsning for tannjustering.

Boks med usynlig tannregulering inni

4. Edge-bonding for andre små justeringer

Edge-bonding er en kosmetisk tannprosedyre som brukes til å reparere mindre skader og misfarging på tannens forkant. Prosessen innebærer påføring av et tynt lag med komposittmateriale på tannens kant, som deretter formes og herdes med spesielle lys. Dette skaper en jevn og naturlig utseende kant som forbedrer tannens estetikk. Edge-bonding er en skånsom og effektiv løsning for å forbedre smil uten behov for omfattende behandlinger, og det kan også brukes til å lukke små mellomrom mellom tennene eller rette ut små uregelmessigheter.

Din guide til estetisk tannbehandling

Tannlege evaluerer pasients smil - estetisk tannbehandling

Nå som du har fått en smakebit på hva moderne estetisk tannbehandling kan tilby, er det viktig å huske at en god forberedelse og kommunikasjon med tannlegen din er avgjørende for et vellykket resultat.

Dette inkluderer å ha realistiske forventninger til resultatet og å følge tannlegens råd og instruksjoner før, under og etter behandlingen.

Det er også viktig å ta godt vare på tennene dine i etterkant ved å opprettholde god munnhygiene og unngå mat og drikke som kan misfarge tennene.

Med riktig forberedelse og oppfølging kan det gi deg et vakkert smil som varer lenge. Så ikke nøl med å ta kontakt med din tannlege for å utforske mulighetene for å få et hvitere, penere smil med moderne metoder. En reise mot ditt drømmesmil er bare noen skritt unna!

Det finnes også prosedyrer som kombinerer flere av disse behandlingene. Les om ABC-behandling og Digital Smile Design.

Spørsmål og svar

 • Hva innebærer estetisk tannbehandling?
  Det fokuserer på å forbedre utseendet på tennene dine gjennom ulike behandlinger som tannbleking, fyllinger som matcher tannfargen, skallfasetter, og justering av tannregulering.
 • Hvorfor velge våre tannleger for estetisk tannbehandling?
  Våre tannleger er spesialiserte innen moderne estetiske behandlinger og tilbyr skreddersydde løsninger for å gi deg det beste resultatet for ditt smil.
 • Hva kan gjøres for å fjerne misfarging på tennene?
  For å fjerne misfarging kan tannbleking eller polering utføres for å gi tennene en lysere og mer enhetlig farge. Dette er skånsomme metoder som ofte gir gode resultater.
 • Er det mulig å korrigere mellomrom mellom tennene?
  Ja, mellomrom mellom tennene kan korrigeres med ortodontiske behandlinger som tannregulering eller med estetiske løsninger som skallfasetter som legger seg over de eksisterende tennene for et penere smil.
 • Hva koster estetisk tannbehandling?
  Kostnaden varierer mye avhengig av typen behandling og omfanget av arbeidet som trengs. Det er best å få en personlig vurdering for nøyaktig pris.
 • Hvordan kan jeg best ta vare på tennene etter behandling?
  God munnhygiene er nødvendig for å bevare resultatene. Dette inkluderer regelmessig puss og tanntrådbruk, samt jevnlige besøk hos tannlegen for kontroll og tannsteinfjerning.
 • Kan estetisk tannbehandling skade mine naturlige tenner?
  Moderne estetiske behandlinger er designet for å være skånsomme og bevare så mye som mulig av tennenes naturlige struktur. Tannlegen vil alltid vurdere risikoen nøye før behandlingen.
 • Hvor lang tid tar en behandling?
  Tiden det tar kan variere fra en enkel tannbleking som tar en time, til mer omfattende prosesser som krever flere besøk over noen måneder.

Er du interessert i estetisk tannbehandling?

Vi på Eiksmarka Tannlegesenter er eksperter på denne typen tannbehandling. Kontakt oss for en gratis konsultasjon, så hjelper vi deg å finne den perfekte behandlingen for deg. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise