Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

“Fordeler og ulemper ved skallfasetter: Hva bør du vite før du velger skallfasetter?”

Veneers ser ut som naturlige tenner, med et tynt skall på dine tenner, som gir et veldig godt og naturlig resultat

Skallfasetter/veneers er en populær behandling som brukes for å forbedre utseendet på tennene.

De er laget av porselen, et materiale som er motstandsdyktig mot misfarging og slitasje. Fasetter er en god løsning for personer som ønsker å forbedre utseendet på tennene sine, men det er viktig å vurdere både fordeler og ulemper før du bestemmer deg for å gå videre med behandlingen.

Fordeler med skallfasetter:

 • De er holdbare og kan vare i mange år med riktig vedlikehold.

 • Fasetter kan forbedre utseendet på tennene dine ved å dekke over misfarginger, skader, eller uregelmessigheter i tannemaljen.

 • De er lett å rengjøre og har en glatt overflate som gjør at det er mindre sannsynlig at bakterier og plakk kan samle seg.

Ulemper med skallfasetter:

 • De er en investering og kan være dyrt.

 • Behandlingen kan ta tid og kan kreve flere besøk hos tannlegen.

 • Det er en liten risiko for at fasettene kan skades eller faller av.

Hvis du vurderer denne behandlingen, anbefaler vi at du diskuterer dine muligheter med tannlegen din. Tannlegen din kan hjelpe deg å vurdere om veneers er riktig for deg og kan gi deg mer informasjon om fordeler og ulemper ved behandlingen.H

Snakk med din tannlege om denne type estetisk behandling og få svar på pris og hvor lang tid det vil ta å fikse dine tenner med behandling med skallfasetter

Hva er skallfasett?

De er tynne skall av porselen som limes på tannoverflaten for å forbedre utseendet på tenner. Veneers er også et mer estetisk resultat sammenlignet med andre estetiske tannbehandlinger, da de gir en naturligere finish.

Hvordan utføres behandlingen med skallfasett?

Behandlingen starter med en gratis og uforpliktende konsultasjon hos tannlegen. Tannlegen vil undersøke tennene dine og ta avtrykk av tennene for å sikre at skallfasettene passer perfekt.

Deretter vil tannlegen fjerne et tynt lag av emaljen fra tannoverflaten, slik at skallfasettene kan limes på tannen.

Når skallfasettene er på plass, vil tannlegen slipe bort overflødig porselen for å sikre at skallfasettene sitter godt og gir et naturlig resultat. Behandlingen tar som regel én til to timer, avhengig av hvor mange veneers du ønsker å få.

Hva koster skallfasetter?

Prisen på skallfasetter varierer avhengig av hvor mange veneers du ønsker å få, samt hvilken tannlege du velger. Prisen er avhengig av materialene som brukes og kompleksiteten av behandlingen.

Det kan være lurt å undersøke priser hos flere ulike tannleger før du bestemmer deg for hvem du vil gå til. Mange tannleger tilbyr også betalingsplaner for å gjøre det enklere for deg å betale for behandlingen.

Har du mellomrom mellom tennene? Ofte kan veneers være en god løsning! Behandling med svært gode resultater. Smil mer

Hvordan velge riktig tannlege for skallfasetter?

Det er viktig å velge en erfaren og dyktig tannlege når du skal få skallfasetter. Tannlegen din bør ha god kunnskap om veneers og hvordan de kan hjelpe deg med å få et pene og naturlige smil.

Hvordan vedlikeholde skallfasetter?

Det er viktig å vedlikeholde skallfasettene dine for å sikre at de varer så lenge som mulig. Dette inkluderer å børste tennene regelmessig, bruke tannkrem med fluor, og unngå å bite på harde gjenstander.

Det er også viktig å besøke tannlegen din regelmessig for kontroller og rengjøring, slik at skallfasettene kan holde seg i god form. Det anbefales også å unngå å spise og drikke ting som kan misfarge tennene, som kaffe, te og rødvin.

 • Skallfasett er laget av porselen, et materiale som er motstandsdyktig mot misfarging og slitasje.

 • Fasetter kan forbedre utseendet på tennene dine ved å dekke over misfarginger, skader, eller uregelmessigheter i tannemaljen.

 • Skallfasett krever vanligvis to til tre besøk hos tannlegen, og behandlingen kan ta opptil tre uker å fullføre.

 • Veneers er en investering og kan være dyrt.

 • Det er en liten risiko for at fasettene kan skades eller faller av.Hva skjer hvis jeg ikke vedlikeholder skallfasetter?

Hvis du ikke vedlikeholder skallfasettene dine, kan det føre til at skallfasettene begynner å løsne eller bli skadet. Dette kan føre til at skallfasettene faller av tennene, og du kan trenge en ny behandling for å erstatte dem.

Hvor lenge varer skallfasetter?

Skallfasetter varer vanligvis i 12 til 20 år, avhengig av hvordan du vedlikeholder dem og hvilke påkjenninger de utsettes for.

Veneers ser ut som naturlige tenner, med et tynt skall på dine tenner, som gir et veldig godt og naturlig resultat. Vi bruker kun de beste materialene. Få grats undersøkelse

Hva er prosessen for å få skallfasetter?

Prosessen for å få skallfasetter begynner med en gratis og uforpliktende konsultasjon hos tannlegen. Tannlegen vil undersøke tennene dine og ta avtrykk av tennene for å sikre at skallfasettene passer perfekt.

Deretter vil tannlegen fjerne et tynt lag av emaljen fra tannoverflaten, slik at skallfasettene kan limes på tannen. Når skallfasettene er på plass, vil tannlegen slipe bort overflødig porselen for å sikre at skallfasettene sitter godt og gir et naturlig resultat. Behandlingen tar som regel én til to timer, avhengig av hvor mange veneers du ønsker å få.

Er skallfasett et godt valg for alle pasienter?

Behandling med skallfasett kan være et godt valg for mange pasienter som ønsker å forbedre utseendet på sine tenner. Imidlertid kan veneers ikke brukes på alle tenner, og det kan være nødvendig med en tannkrone eller annen type tannrestaurering i noen tilfeller.

Tannlegen din kan gi deg råd om hva som er det beste valget for deg, basert på tannhelsen din og dine ønsker for resultatet av behandlingen. Det er viktig å huske på at skallfasett ikke er egnet for pasienter med svært dårlig tannhelse

Få tilbake ditt smil, fiks tannen eller flere tenner. Skallfasett er et tynt porselen lag som limes på tannen. Få gratis undersøkelse

Hvor lang tid tar det å få skallfasetter?

Skallfasetter er en form for tannbehandling som brukes for å forbedre utseendet på tennene. Tiden som trengs for å få skallfasetter avhenger av en rekke faktorer, inkludert antall fasetter som skal plasseres, tilstanden til tennene dine, og hvilken type fasetter du velger.

Vanligvis tar det to til tre besøk til tannlegen for å fullføre behandlingen med skallfasetter. På første besøk vil tannlegen undersøke tennene dine og diskutere dine behov og ønsker.

Deretter vil tannlegen forberede tennene ved å fjerne en liten mengde emalje og forme tennene slik at fasettene passer perfekt. Deretter vil tannlegen ta avtrykk av tennene dine for å lage en modell av dem, som deretter sendes til et laboratorium for å lage fasettene.

I alt kan det ta opptil 2 – 3 uker å fullføre behandlingen med skallfasetter, avhengig av hvor mange fasetter du skal ha og hvor raskt du kan få time hos tannlegen. Det er viktig å huske at skallfasetter er en investering i tannhelsen og utseendet ditt, og at det er viktig å følge opp med regelmessige tannlegebesøk for å sikre at fasettene forblir i god form.

Kan man få skallfasetter uten at tannemaljen slipes bort?

Det er mulig å få skallfasetter uten at emalje må slipes fra tennene. Dette kalles ofte “No-prep veneers”. Disse skallfasettene er laget av et materiale som kan festes direkte til tannoverflaten uten at det er nødvendig å slipe bort noen emalje.

Fordelen med denne type behandling uten at det slipes er at de kan plasseres raskt og enkelt, og at de ikke krever like mye forberedelse som andre typer veneers. De er også mindre sannsynlig å skade tannen eller å endre strukturen på tannen.

Ulempen er at de ikke er like holdbare som andre typer skallfasetter, og at de ikke alltid gir samme estetiske resultatet. De kan også bli skadet eller falle av hvis de utsettes for store krefter, for eksempel ved hard tygging.

Det er viktig å huske at no – prep veneers ikke er for alle, og at tannlegen din kan hjelpe deg å velge den beste løsningen for dine behov. Hvis du er interessert i å få veneers uten å måtte slipe bort noen emalje, kan du diskutere dine muligheter med tannlegen din

Fiks mellomrom mellom tennene. Behandling med svært gunstig pris, og veldig gode resultater. Smil mer, fiks en eller flere tenner. Velg mellom flere betalingsmuligheter som er mer passende til din økonomi

Trinn-for-trinn-guide til hvordan tannlegen normalt plasserer skallfasetter:

 1. Første besøk: Tannlegen vil undersøke tennene dine og diskutere dine behov og ønsker. Deretter vil tannlegen forberede tennene ved å fjerne en liten mengde emalje og forme tennene slik at fasettene passer perfekt. Deretter vil tannlegen ta avtrykk av tennene dine for å lage en modell av dem, som deretter sendes til et laboratorium for å lage fasettene.

 2. Andre besøk: Når fasettene er klare, vil tannlegen sjekke at de passer perfekt og deretter lime dem på plass med en spesiell lim.

 3. Tredje besøk: På dette besøket vil tannlegen justere fasettene for å sikre at de sitter godt og at tennene fungerer som de skal. Tannlegen vil også gi deg instruksjoner om hvordan du skal vedlikeholde fasettene dine.

Hva er årsakene til at skallfasetter kan falle av eller løsner

Det er en liten risiko for at skallfasetter kan falle av etter at de har blitt plassert. Årsakene til at veneers kan falle av kan være mange, inkludert:

 • Skader eller slitasje på fasettene: Hvis fasettene utsettes for store krefter, for eksempel ved hard tygging, kan de bli skadet eller slites ned over tid.

 • Dårlig vedlikehold: Hvis du ikke vedlikeholder skallfasettene dine på riktig måte, for eksempel ved å børste tennene dine regelmessig og bruke en mellomromsbørste, kan det øke risikoen for at fasettene falle av.

Er ikke skallfasetter noe for deg?

Les om våre andre behandlinger. Er trennene dine rette og fine men litt misfarget? Prøv tannbleking.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

skallfasetter

 skallfasetter    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.Xfacton

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise