Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannbleking: Din vei til et hvitere smil

Et hvitt og vakkert smil er noe mange av oss ønsker, og tannbleking er en av de raskeste måtene å oppnå det på.

Tannbleking kan fjerne misfarging forårsaket av mat og drikke som kaffe og te, og gi tennene dine en lysere nyanse. I denne artikkelen vil vi utforske hva tannbleking innebærer, hvordan det utføres, og hvilke alternativer som finnes for deg.

Effektiv tannbleking hos tannlegen

Tannbleking hos tannlegen viser hvordan du får hvitere tenner raskt."

Tannbleking hos tannlegen er en effektiv og rask metode for å oppnå et lysere smil. Prosessen begynner med en konsultasjon, der tannlegen vurderer tennenes tilstand og tilbyr råd om den beste behandlingsmetoden for deg.

En populær metode som brukes på klinikker er profesjonell bleking, der en høyere konsentrasjon av blekemiddel brukes enn det som er tilgjengelig i hjemmekits. Denne metoden gir hurtigere og mer merkbare resultater.

Under behandlingen vil tannlegen påføre et blekemiddel, ofte hydrogenperoksid, på tennene dine. For å beskytte tannkjøttet mot irritasjon, vil det bli brukt en beskyttende barriere. Behandlingen kan ta omtrent en time, og du kan forvente å se en betydelig forbedring av tennenes farge umiddelbart etter første behandling. Noen pasienter kan imidlertid kreve flere økter for å oppnå ønsket resultat.

Tannbleking hos tannlegen: Pasient får hvitere tenner raskt under behandling."

Etter tannblekingen, er det viktig å følge spesifikke vedlikeholdsrutiner som tannpuss med blekende tannkrem og unngå fargete matvarer og drikker, for å opprettholde det nye, hvite smilet. Besøk tannlegen jevnlig for oppfølging og råd om hvordan du best kan ta vare på tennene dine etter bleking.

Slik unngår du misfargede tenner

Tannlege viser pasient før-og-etter bilder av effektiv tannbleking for å unngå misfarging.

For å unngå misfargede tenner er det avgjørende å etablere sunne vaner for tannpleie. En av de mest effektive måtene å bevare det hvite smilet på er å pusse tennene grundig to ganger daglig med en fluoridtannkrem.

I tillegg bør du bruke tanntråd daglig for å fjerne plakk og matrester som kan føre til misfarging. Det anbefales også å unngå sukkerholdige matvarer og drikker, da disse ikke bare bidrar til misfarging, men også øker risikoen for karies.

Når det gjelder inntak av fargede drikker som kaffe, te og rødvin, kan det være nyttig å bruke sugerør. Dette reduserer kontakten mellom drikken og tennene, noe som kan minimere fargeforandringer. Etter å ha konsumert slike drikker, kan det også hjelpe å skylle munnen med vann for å fjerne eventuelle rester.

Regelmessige besøk til tannlegen for profesjonell rengjøring er også avgjørende for å forhindre misfarging. Tannlegen kan fjerne plakk og tannstein som kan gi en gulaktig nyanse til tennene. Ved å kombinere disse vanene med tannblekingsbehandlinger kan du oppnå og opprettholde et strålende, hvitt smil over tid.

Faktorer som kan påvirke tannblekingens resultater

Resultatene av tannbleking kan variere betydelig fra person til person, avhengig av flere faktorer. En av de mest avgjørende faktorene er tennenes naturlige farge og tilstand.

Genetiske faktorer kan spille en rolle i hvor lys eller mørk tannen er før behandling, og dette påvirker også hvor mye de kan lysne. I tillegg kan alderen påvirke blekeresultatene, ettersom tenner ofte blir mørkere med årene, og tannemaljen kan bli tynnere, noe som innebærer at de underliggende lagene blir mer synlige.

Kostholdsvaner og livsstil har også en betydelig innvirkning. Personer som regelmessig inntar fargede drikker som kaffe, te eller rødvin, kan oppleve at tannene deres misfarges raskere, noe som kan begrense effekten av bleking. Videre kan røyking føre til gule flekker, noe som gjør det vanskeligere å oppnå ønsket lyshet.

Det er også viktig å merke seg at hvordan bleking utføres, enten det er hjemme eller hos tannlegen, påvirker resultatene. Profesjonelle behandlinger gir ofte mer intens bleking, mens hjemmeblekingsprodukter kan kreve lengre behandlingstid og gi gradvis forbedring. Samlet sett er det viktig for hver person å ha realistiske forventninger til tannbleking, basert på deres unike situasjon.

Hvordan bleke tennene trygt hjemme eller hos tannpleieren

Tannbleking hjemme eller hos tannpleieren kan gi gode resultater, men det er viktig å gjøre det på en trygg måte for å beskytte tennene og tannkjøttet. Hvis du velger å bleke tennene hjemme, bør du konsultere tannlegen for å få råd om hvilke produkter som passer best for deg og bekrefte at tennene dine er sunne nok for behandling.

Når du bleker hjemme, følg alltid tannlegens råd nøye, og unngå å overbruke produktene, da dette kan føre til følsomhet eller skade på emaljen. Sørg for å bruke produkter som er godkjent av tannhelsemyndigheter for å sikre kvalitet og sikkerhet.

Alternativt kan du velge å få behandling hos tannpleieren, hvor du vil få profesjonell veiledning og behandling med høyere konsentrasjoner av blekemidler. Konsultasjonen før behandlingen lar tannlegen vurdere tannhelsen din og tilpasse behandlingen til dine spesifikke behov. Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å opprettholde god munnhygiene og følge opp med tannpleie for å sikre varige resultater.

Tannbleking er en effektiv metode for å lysne tennene dine og fjerne misfarging. Her er noen viktige punkter om tannbleking:

  • Hva er tannbleking: Tannbleking er en prosess der tannlege eller tannpleier bruker spesielle produkter for å bleke tennene dine og gjøre dem lysere.
  • Misfarging: Mat og drikke som kaffe, te, og rødvin kan forårsake misfarging på tennene dine. Tannbleking kan fjerne denne misfargingen effektivt.
  • Metoder: Tannbleking kan utføres både hjemme og på tannlegekontoret. Hjemmebleking innebærer bruk av blekemidler med skinner laget av avtrykk av tennene dine, mens tannbleking utført av en tannlege ofte gir raskere resultater.
  • Ising i tennene: Noen kan oppleve ising i tennene etter tannbleking, men dette er vanligvis midlertidig og kan håndteres med spesielle produkter.
  • Hull i tennene: Det er viktig å få sjekket og reparert eventuelle hull i tennene før du bleker tennene, da blekemidler kan irritere åpne områder.
  • Rotfylte tenner: Tannbleking kan også utføres på rotfylte tenner, men dette krever spesialbehandling hos tannlegen.
  • Kostnad: Hvor mye tannbleking koster, varierer avhengig av om du gjør det hjemme eller hos tannlege, og hvilke produkter som brukes.
  • Resultater: Med riktig vedlikehold kan resultatene fra tannbleking vare lenge, men det er viktig å unngå mat og drikke som kan forårsake ny misfarging.

Oppsummering

Tannbleking er en rask og effektiv måte å oppnå et hvitt og vakkert smil på. Enten du velger å bleke tennene hjemme eller hos tannlege, kan du oppnå synlige resultater.

Det er viktig å forberede tennene dine riktig før tannblekingen og vedlikeholde resultatene ved å unngå mat og drikke som kan forårsake misfarging. Tannbleking kan gi deg et varig og strålende smil når det utføres riktig.

Spørsmål og Svar

Hva er tannbleking?

Tannbleking er en kosmetisk behandling som har som mål å lysne tennene dine ved å fjerne misfarging forårsaket av forskjellige faktorer som mat, drikke, og livsstilsvaner. Behandlingen kan gi deg et lysere og mer strålende smil, og den er populær blant dem som ønsker å forbedre sitt estetiske utseende.

Kan jeg bleke tennene mine hjemme?

Ja, du kan bleke tennene hjemme ved å bruke blekeskinner som er spesielt laget av avtrykk av tennene dine, noe som sikrer en skreddersydd passform. Det er viktig å følge instruksjonene fra tannlegen nøye for å oppnå de beste resultatene. Husk at resultatene kan ta lengre tid å oppnå sammenlignet med profesjonell tannbleking på tannlegekontoret.

Hva forårsaker misfarging på tennene?

Misfarging av tennene kan skyldes en rekke faktorer, inkludert mat og drikke som kaffe, te, rødvin, samt vaner som røyking. I tillegg kan dårlig munnhygiene, naturlig aldring, og visse medisiner bidra til misfarging av tennene over tid.

Opplever man ising i tennene etter tannbleking?

Noen personer kan oppleve ising i tennene etter tannbleking, men dette er vanligvis en midlertidig følelse som forsvinner etter kort tid. Hvis du opplever vedvarende ubehag, bør du konsultere tannlegen din for råd og mulige løsninger.

Er det trygt å bleke tennene hvis jeg har hull i tennene?

Det anbefales at du får eventuelle hull i tennene behandlet av en tannlege før du starter tannbleking. Dette bidrar til å unngå irritasjon og sikrer at prosedyren er trygg og effektiv, samtidig som du oppnår det ønskede resultatet.

Hvor mye koster tannbleking?

Kostnaden for tannbleking kan variere. Prisen kan også variere basert på hvilke spesifikke produkter som brukes og behandlingens omfang. Ta gjerne kontakt med oss så hjelper vi deg.

Kan jeg bleke rotfylte tenner?

Ja, men rotfylte tenner krever spesialbehandling hos en tannlege for å oppnå best mulig resultat. Dette innebærer ofte en intern blekingsteknikk, som kan være mer komplisert enn vanlig tannbleking.

Hvordan kan jeg vedlikeholde hvite tenner etter tannbleking?

For å vedlikeholde hvite tenner etter tannbleking, er det viktig å unngå mat og drikke som kan misfarge tennene, som kaffe, te, og rødvin. I tillegg bør du opprettholde god munnhygiene ved å pusse tennene regelmessig, bruke tanntråd, og besøke tannlegen for rutinemessige kontroller.

Hvor lenge varer resultatene av tannbleking?

Resultatene av tannbleking kan vare lenge, men dette avhenger av dine personlige vaner og hvordan du vedlikeholder tennene etter behandlingen. God munnhygiene og forsiktig valg av mat og drikke kan bidra til å forlenge effekten av tannbleking.

Er tannbleking skadelig for tennene?

Når tannbleking utføres riktig og under veiledning av en tannlege eller tannpleier, anses det som trygt og bør ikke skade tennene. Det er viktig å følge profesjonelle råd for å minimere risikoen for bivirkninger og sikre at behandlingen er effektiv.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg