Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Veneers | Øk selvtilitten og forbred smilet

Misfargede, flisete eller misformede tenner kan få folk til å føle seg usikker på smilet sitt og påvirke deres generelle selvtillit. Men takket være moderne fremskritt innen odontologi, er det nå forskjellige alternativer tilgjengelige for å forbedre utseendet til tennene.

Et populært alternativ er veneers (skallfasetter på norsk). Disse tynne skreddersydde skallene er plassert over forsiden av tennene for å forbedre utseendet og gi et naturlig resultat.

I denne artikkelen vil vi utforske fordelene og prosessen med å skaffe veneers, hvordan de er sammenlignet med andre tannløsninger, og hvorfor de er et populært valg.

Den moderne løsningen til et perfekt smil

Tannlegen setter på en fasett over pasientens naturlige tenner

I motsetning til tradisjonelle løsninger som kroner eller tannregulering, tilbyr veneers en mer konservativ tilnærming som krever minimal endring av de naturlige tennene.

Dette gjør dem til et populært valg for de som ønsker å forbedre smilet uten å gjennomgå omfattende tannprosedyrer. I tillegg er fasettene flekkbestandige og kan vare i opptil 10-15 år med riktig pleie, noe som gjør dem til en langsiktig investering.

Med deres evne til å rette opp flere problemer samtidig og gi naturlige resultater, er det ikke rart hvorfor finér/skallfiner er et foretrukket valg for mange individer som ønsker å forvandle smilet og øke selvtilliten.

Kan forandre tennene på noen få besøk

Behandlingen involverer typisk to til tre besøk til tannlegen. Ved første besøk vil tannlegen foreta en grundig undersøkelse og ta avtrykk av tennene dine for å lage skreddersydde fasetter. Neste besøk vil innebære klargjøring av tennene ved å fjerne en liten mengde emalje og plassere midlertidige fasetter mens de permanente lages.

Når de er klare, vil tannlegen sjekke passform og farge før de limes til tennene med et spesielt lim. Resultatet er en umiddelbar transformasjon av smilet ditt, med forbedret form, størrelse og farge på tennene dine. Med riktig stell og vedlikehold kan dette gi langvarige resultater og gi deg smilet du alltid har drømt om.

Dessuten, i motsetning til andre tannløsninger, er det ingen restitusjonstid som trengs etter behandlingen, slik at du kan gjenoppta dine daglige aktiviteter umiddelbart.

Hvilket materiale bør du velge?

Kvnne med skallfasetter

Mens fasetter vanligvis er laget av porselen, er det også komposittharpiksalternativer tilgjengelig. Mens begge gir bra resultater, er porselens mer motstandig til flekker og holdbare sammenlignet med kompositt. I tillegg ligner porselen tennernes naturlige utseende og kan skreddersys basert på ønsket farge og form.

På den annen side kan komposittharpiksfiner være et kostnadseffektivt alternativ for de som har et budsjett, men varer kanskje ikke like lenge som porselensfasetter.

Det er viktig å diskutere disse alternativene med tannlegen din og finne ut hvilket materiale som passer best for dine behov og budsjett. Med begge valgene kan du forvente å se betydelige forbedringer i utseendet til smilet ditt og øke selvtilliten din med et vakkert sett med tenner.

En investering i selvtilitten og smilet ditt

Behandlingen er ikke bare en kosmetisk løsning for tannfeil, men de kan også ha en positiv innvirkning på selvtilliten din. Ved å korrigere problemer som misfarging, fliser eller misformede tenner, kan det gi deg selvtilliten til å smile fritt og føle deg mer komfortabel i sosiale situasjoner.

Dessuten, med riktig stell og vedlikehold, kan de vare i mange år, noe som gjør dem til en verdifull investering. Regelmessig børsting, bruk av tanntråd og tannkontroll er avgjørende for å opprettholde integriteten og sikre lang levetid. I tillegg kan det å unngå vaner som neglebiting også bidra til å bevare kvaliteten.

Husk også dette ikke er en løsning som passer alle. Rådfør deg med tannlegen din for å diskutere om de er det rette alternativet for deg.

Pasienter med skallfasetter er tilfreds

Veneers kan blant annet skjule mellomrom mellom tenner

Tilfredshetsraten blant pasienter som har fått veneers er svært høy, og mange rapporterer om en betydelig forbedring i selvtillit og livskvalitet. Ved å korrigere tannfeil har disse pasientene vært i stand til å få selvtilliten til å smile fritt, sosialisere uten å føle seg selvbevisste, og til og med forfølge karrieremuligheter de kanskje tidligere har unngått.

En pasient sa: “Å få skallfasetter har fullstendig forandret livet mitt. Jeg pleide å skjule smilet mitt på bilder og føle meg flau i sosiale omgivelser. Nå kan jeg ikke slutte å smile og føler meg mer selvsikker enn noen gang.

En annen pasient uttrykte sin takknemlighet for de naturlige resultatet, og sa: “Jeg var bekymret for at de ville se falske ut, men fasettene kan ikke skilles fra mine naturlige tenner. Jeg føler meg som en helt ny person.

Disse fornøyde kundene viser hvorfor veneers er så populære og deres evne til ikke bare å forbedre smilet, men også øke selvtilliten din og generellt velvære.

Vanlige spørsmål

Er prosessen med å få skallfasetter smertefull?

Prosessen med å få skallfasetter er generelt ikke smertefull. Før prosedyren begynner, vil tannlegen vanligvis bruke lokalbedøvelse for å sikre at du ikke føler smerte under selve behandlingen. Imidlertid kan noen oppleve litt ubehag eller følsomhet etter at bedøvelsen har avtatt, men dette skal være mildt og midlertidig.

Kan skallfasetter bli misfarget over tid?

Skallfasetter er vanligvis laget av porselen, som er motstandsdyktig mot flekker og misfarging. Imidlertid kan det oppstå misfarging over tid hvis du inntar store mengder kaffe, te, rødvin eller røyker tobakk. For å opprettholde det hvite og estetiske resultatet av skallfasetter, er det viktig å følge god munnhygiene og unngå mat og drikke som kan forårsake misfarging.

Hvordan tar man vare på skallfasetter?

For å ta vare på skallfasetter veneers og opprettholde deres estetiske resultat, bør du følge regelmessig tannpleie. Dette inkluderer børsting av tennene to ganger om dagen, bruk av tanntråd daglig og besøk hos tannlegen for regelmessige kontroller og rengjøring. Unngå også sterkt fargede matvarer og drikkevarer, samt tobakksprodukter som kan forårsake misfarging.

Er det mulig å fjerne skallfasetter?

Ja, det er mulig å fjerne skallfasetter, men det bør gjøres av en tannlege. Prosessen innebærer vanligvis fjerning av et tynt lag av porselen fra overflaten av tennene. Det er viktig å diskutere eventuell fjerning av skallfasetter med en tannlege, da det kan være nødvendig å erstatte dem med nye fasetter eller utføre andre restaureringsprosedyrer for å opprettholde et naturlig resultat.


Konklusjon

Veneers representerer en moderne og effektiv tilnærming til å forandre smil og øke selvtilliten. Disse tynne skallene er et godt valg for de som ønsker å korrigere estetiske bekymringer, som mellomrom mellom tennene eller skjeve tenner. Med deres naturlige utseende og holdbarhet har finer blitt en populær løsning for å oppnå et strålende smil.

Denne avanserte tannbehandlingen gir pasientene muligheten til å forbedre både estetikk og funksjon av tennene, og dermed øke selvtilliten og velværet. Veneers har vist seg å være et pålitelig og vellykket alternativ for de som søker en forvandling av sine smil, og gir pasienter muligheten til å glede seg over et nytt nivå av tannhelse og selvtillit. Sammenfattende er finer en moderne tilnærming til perfekt tannbehandling som gir betydelige fordeler for de som ønsker et strålende smil.


Interessert i veneers?

Bestill en konsultasjon hos oss i dag, for å se om dette er riktig behandling for deg.

Utvalgte artikler

Veneers / skallfasetter

Veneers / skallfasetter Eiksmarka Tannlegesenter er en av få tannleger i Norge som tilbyr veneers, skallfasetter og non-prep. Få gratis

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise