Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Usynlig tannregulering | Hva du trenger å vite

Behandling med usynlig tannregulering - Få rette tenner

Usynlig tannregulering, som Invisalign og Incognito har revolusjonert tannkorreksjonen ved å tilby en diskret og effektiv løsning.

Denne omfattende artikkelen dekker alt du trenger å vite om usynlige tannreguleringer, fra teknologien bak dem til fordelene og hvordan de skiller seg fra tradisjonelle alternativer.

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering, også kjent som gjennomsiktige skinner eller usynlige bøyler, representerer en moderne metode for tannkorreksjon.

Invisalign, den mest kjente typen, er laget av gjennomsiktig plast og gir en diskret alternativ til metallbøyler. Egnet for mange og populær blant voksne, behandler denne tannreguleringen en rekke ortodontiske problemer som skjeve tenner og bittavvik.

Behandling med usynlig tannregulering har fordeler som estetisk appell og komfort, i motsetning til tradisjonell tannregulering.

En kvalifisert kjeveortoped vil evaluere individuelle behov for å avgjøre om usynlig tannregulering er egnet, og deretter skreddersy en tilpasset behandlingsplan.

Mange typer bitt kan behandles med usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering er effektiv for å korrigere ulike typer bittavvik, inkludert overbitt, underbitt, kryssbitt og åpne bitt.

Den tilpassede tilnærmingen gjør det mulig å behandle disse ortodontiske utfordringene ved bruk av gjennomsiktige bøyler, og gir pasienter en mindre synlig og komfortabel alternativ til tradisjonelle tannreguleringer.

Overbitt

Overbitt, hvor overkjeven overlapper underkjeven, kan effektivt behandles med usynlig tannregulering. Tennene justeres gradvis gjennom skreddersydde gjennomsiktige bøyler for å rette ut overbitten, og dette gir ikke bare et forbedret estetisk utseende, men også forbedret oral helse.

Overbitt


Underbitt

Underbitt, der underkjeven strekker seg fremover forbi overkjeven, kan også behandles effektivt med usynlig tannregulering.

 

Underbitt


Kryssbitt

Kryssbitt, der noen tenner i overkjeven sitter innenfor tennene i underkjeven, kan korrigeres ved hjelp av tannregulering.

Kryssbitt


Åpne bitt

Åpne bitt, der enkelte tenner ikke møtes ved normal biting, kan også behandles effektivt med tannregulering.

Hvem kan få usynlig tannregulering?

For å få usynlig tannregulering, må du først konsultere en kvalifisert kjeveortoped, og du kan få en gratis konsultasjon hos Eiksmarka Tannlegesenter.

Etter en grundig evaluering utvikles en tilpasset behandlingsplan, og gjennom bruk av skreddersydde gjennomsiktige bøyler veileder kjeveortopeden deg gjennom prosessen, med regelmessige besøk for å sikre en vellykket korreksjon av tannfeil med minimal synlighet.

Enten du har ortopediske problemer elle om du vil ha rette tenner, er usynlig tannregulering noe for deg.

Hvor lenge må man bruke usynlig tannregulering?

Behandlingstiden for usynlig tannregulering varierer avhengig av pasientens behov og kompleksiteten av tannfeilene som skal behandles.

Vanligvis varierer behandlingstiden fra noen måneder til flere år, avhengig av kompleksiteten.

Tannlegen vil fastsette behandlingstiden i behandlingsplanen, med muligheten for justeringer basert på individuelle faktorer.

Hvilke typer usynlig tannregulering finnes det?

Det er flere typer usynlig tannregulering, inkludert Invisalign, Incognito, og Inman Aligner.

Invisalign

Behandling med invisalign bruker skreddersydde gjennomsiktige skinner for å korrigere tannfeil og er spesielt populært blant voksne. Man har på skinnen 22 timer i døgnet.

Invisalign - aligner med gode resultater

Incognito

Incognito plasserer bøyler på baksiden av tennene for en komplett estetisk løsning. Den sitter konstant på, slik som tradisjonell regulering, men er ikke synlig for andre.

Invognito - usynlig regulering på baksiden av tennene


Inman aligner

Inman Aligner er ideell for mindre korrigeringsbehov og gir raske resultater med fjærbelastede bøyler. Den har vanligvis kort behandlingstid og er et alternativ til behandling med invisalign.

Hvor mye koster usynlig tannregulering?

Kostnaden for usynlig tannregulering varierer avhengig av faktorer som behandlingsens omfang, type metode og geografisk beliggenhet.

Generelt sett kan prisen ligge mellom 15.000 og 100.000 kroner. Slik som tradisjonell tannregulering, koster usynlig tannregulering en del. Likevel er det et god alternativ for de som vil ha rette tenner, mindre mellomrom mellom tennene eller fikse kjeveprobemer.

En konsultasjon med en kjeveortoped gir en nøyaktig vurdering og kostnadsestimat basert på individuelle behov, med muligheten for betalingsplaner for nedbetaling over tid.

Man kan få Helfo refusjon

Støtte fra Helfo for tannregulering varierer, og det er viktig å være oppmerksom på gjeldende retningslinjer.

Støtte kan gis for alvorlige bittfeil. Voksne kan også kvalifisere seg for støtte i visse tilfeller.

Pasienter oppfordres til å kontakte Helfo direkte eller konsultere sin tannlege for informasjon om tilgjengelige støttemuligheter og kvalifikasjonskriterier.

Vil du ha usynlig tannregulering?

Hvis du søker en diskret og effektiv løsning for tannkorreksjon, kan usynlig tannregulering være det ideelle valget. Det er en perfekt tannregulering for voksne.

Med moderne metoder som Invisalign eller Incognito bøyler kan du oppnå et forbedret smil uten synlige bøyler.

Konsulter en kjeveortoped for å finne ut hvilken metode som passer best for dine behov.

Få gratis konsultasjon

Hos Eiksmarka Tannlegesenter får du gratis konsultasjon ved usynlig tannregulering. Det er ingen skulte kostnadder.

Bestill time/konsultasjon i dag.

Utvalgte artikler

Veneers / skallfasetter

Veneers / skallfasetter Eiksmarka Tannlegesenter er en av få tannleger i Norge som tilbyr veneers, skallfasetter og non-prep. Få gratis

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise