Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Hva er usynlig tannregulering og hvordan kan det hjelpe deg med å få et nytt smil?

usynlig tannregulering koster

Usynlig tannregulering er en behandling som brukes til å rette tenner uten å måtte bruke tradisjonell tannregulering i metall. Dette er en populær behandling også for voksne som ønsker å få rettet opp tennene, men som ikke ønsker å bruke tradisjonelle metoder som kan være synlige for andre.

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er en behandling som bruker gjennomsiktige skinner til å flytte dine tenner inn i den rette posisjonen.

Skinnene er laget av plast, og de er nesten usynlige når du har dem på. De er også myke og behagelige å ha på, slik at du kan gå om dine daglige aktiviteter uten å merke at du har dem på.

Fordelene ved å velge usynlig tannregulering

Det er mange fordeler ved å velge usynlig tannregulering fremfor tradisjonelle metoder for tannregulering. For det første er skinnerne usynlige, noe som betyr at du kan rette dine tenner uten at andre merker det.

De kan lett tas av og på, og du kan enkelt børste og puss dine tenner mens du har dem på. Dette gjør at du kan fortsette å ta vare på tannhygiene din som vanlig mens du retter opp tennene.

behandling med usynlig tannregulering

Hvordan fungerer usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering fungerer ved å bruke en serie av gjennomsiktige skinner som gradvis flytter dine tenner inn i den rette posisjonen. Hvert sett med skinner blir brukt 10 – 14 dager, og hver skinne vil gradvis flytte dine tenner nærmere den rette posisjonen.

Det finnes også andre behandlingsalternativer for barn og ungdom som ønsker å rette tennene sine, for eksempel tradisjonelle metoder. Det er viktig å diskutere med tannlegen din hvilken behandlingsform som passer best for deg eller barnet ditt.

beste behandling for tennene dine

Kan usynlig tannregulering hjelpe med trangstilte tenner og dypt bitt?

Ja, usynlig tannregulering kan hjelpe med trangstilte tenner og dypt bitt. Trangstilte tenner og dypt bitt kan føre til at dine tenner er vanskelige å rengjøre, noe som igjen kan føre til tannkjøttbetennelse og tannråte.

Usynlig tannregulering kan hjelpe til med å rette opp trangstilte tenner og dypt bitt, slik at dine tenner blir lettere å rengjøre og du får et mer harmonisk bitt.

Hos din tannlege får du plastskinner som over tid vil rette opp dine tenner

Hva koster behandling med usynlig tannregulering?

Prisen på behandling med usynlig tannregulering varierer avhengig av hvor lang behandlingstid du trenger.

Det er viktig å huske på at tannregulering er en investering i din tannhelse og ditt smil, og at det kan være verdt å vurdere ulike finansieringsmuligheter hvis du ønsker å velge usynlig tannregulering men ikke har råd til å betale hele beløpet på en gang.

Er det mulig å få en gratis konsultasjon hos en tannlege for usynlig tannregulering?

Ja, det er mulig å få en gratis konsultasjon hos Eiksmarka Tannlegesenter for usynlig tannregulering. Mange tannleger tilbyr gratis konsultasjoner for å gi pasientene en sjanse til å stille spørsmål og få mer informasjon om behandlingen.

Under konsultasjonen vil tannlegen din se på dine tenner, stille deg spørsmål om helsehistorikken din og diskutere dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Han eller hun vil også kunne fortelle deg mer om priser og finansieringsmuligheter, slik at du kan bestemme deg for om usynlig tannregulering er riktig behandlingsform for deg.

fikse et stort gap og rette tennene tannlege svar

Hva skjer under en behandling med usynlig tannregulering?

Under en behandling vil tannlegen din først ta avtrykk av dine tenner. Disse avtrykkene vil deretter bli sendt til en laboratorium der gjennomsiktige skinner vil bli laget spesielt til deg.

Tannlegen vil også fortelle deg hvordan du skal ta vare på skinnene dine og hva du bør passe på mens du har de på.

Hvor lenge varer behandlingen med usynlig tannregulering?

Behandlingstiden varierer avhengig av hvor mye tannregulering du trenger. En kort behandlingstid kan vare fra noen få måneder til et par år.

Tannlegen din vil kunne fortelle deg mer om hvor lenge behandlingen din vil vare under konsultasjonen. Det er viktig å huske på at behandlingen kun vil være effektiv hvis du følger tannlegens anbefalinger og bruker skinnene som anvist.

Usynlig tannregulering, synlige resultater, du får svar om forventet resultatet

Hva skal jeg vurdere før jeg bestemmer meg for usynlig tannregulering?

Det er mange ting du bør vurdere før du bestemmer deg for behandlingen. For det første bør du diskutere med tannlegen din om behandlingen passer for deg.

Tannlegen din kan se på tennene og fortelle deg om usynlig tannregulering er en mulig behandlingsform for deg, og hva du kan forvente av behandlingen.

Det kan være lurt å undersøke ulike finansieringsmuligheter, slik som avbetaling eller lån, hvis du ønsker å velge usynlig tannregulering men ikke har råd til å betale hele beløpet på en gang.

Hva bør jeg passe på under behandlingen med usynlig tannregulering?

Det er viktig å passe på at du følger tannlegens anbefalinger nøye under behandlingen med usynlig tannregulering.

Dette inkluderer å bruke skinnene som anvist, børste og puss tennene som vanlig og unngå harde matvarer og sukkervarer mens du har skinnene på.

Det kan også være lurt å unngå å spise eller drikke noe som kan farges mens du har skinnene på, slik som kaffe, te eller rødvin. Dette kan hindre at skinnene blir misfargede over tid.

Nye skinner som retter opp tennene, viktig at de brukes minimum 22 timer per dag

Hva skal jeg gjøre etter behandlingen med usynlig tannregulering er ferdig?

Etter behandlingen med usynlig tannregulering er ferdig, er det viktig å fortsette å ta vare på tennene dine slik du har gjort under behandlingen.

Dette inkluderer å børste og puss tennene dine minst to ganger om dagen, unngå sukkervarer og harde matvarer, og besøke tannlegen din for regelmessige undersøkelser og rengjøring.

Tannlegen din kan også gi deg en retainer, som er en gjennomsiktig skinn som du kan bruke etter behandlingen for å holde tennene dine på plass.

Dette er spesielt viktig hvis du har hatt store endringer i tannstillingen under behandlingen, da retaineren vil bidra til å hindre at tennene dine flytter seg tilbake til den gamle posisjonen.

Fordeler med usynlig tannregulering

En av de største fordelene med usynlig tannregulering er at den er mye mer diskret enn tradisjonelle metoder for tannregulering. Dette gjør at mange mennesker føler seg mer selvsikre og komfortable mens de går gjennom behandlingen.

Plastskinner er også ofte mer behagelig å ha på seg, da materialet er mykt og ikke kan skade munnen.

I tillegg kan det være en god løsning for voksne som ønsker å rette opp tennene uten å måtte gå gjennom en lang og omfattende behandling.

Hva er fordelene med usynlig tannregulering sammenlignet med andre behandlingsmetoder?

Det finnes mange fordeler sammenlignet med andre behandlingsmetoder.

For det første er usynlig tannregulering mer diskré enn andre metoder, da skinnerne er gjennomsiktige og nesten usynlige. Dette gjør at du kan få rette tenner uten at andre trenger å vite det.

Tennene rettes opp med usynlig skinner.

Usynlig tannregulering er også mykere og mer behagelig å ha på enn andre metoder

Skinnene er laget av mykt materiale som ikke irriterer munnen. Dette gjør at du kan fortsette å leve ditt normale liv mens du retter tennene, uten at det påvirker din daglige rutine.

En annen fordel er at behandlingen ofte tar mindre tid enn andre metoder, da tannreguleringen skjer gradvis over en periode på noen få måneder til et par år. Dette gjør at du slipper å gå gjennom en lang og tidkrevende behandling.

Er usynlig tannregulering en god behandlingsform for alle?

Usynlig tannregulering er en god behandlingsform for mange, men det er ikke alltid den beste løsningen for alle.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.Xfacton

Tannlegen din vil kunne se på tennene dine og fortelle deg om dette er en mulig behandlingsform for deg, basert på tannstillingen din og dine personlige ønsker.

Tannregulering for voksne

De vanligste årsakene til at voksne ønsker tannregulering er for å få et mer harmonisk bitt, for å lukke store mellomrom, for å rette trangstilte tenner eller for å korrigere et dypt bitt.

Mange voksne velger tannregulering fordi de ønsker et mer estetisk tiltalende nytt smil, men tannregulering kan også bidra til å forbedre tannhelsen og forhindre fremtidige problemer.

Er det vanlig at voksne bruker tannregulering?

Ja, det er vanlig at voksne går gjennom tannregulering. Mange voksne velger å rette tennene sine for å få et mer estetisk tiltalende smil, men tannregulering kan også bidra til å forbedre tannhelsen og forhindre fremtidige problemer.

Usynlig tannregulering er en spesielt populær behandlingsform blant voksne, da skinnerne er gjennomsiktige og nesten usynlige, slik at du kan rette tennene dine uten at andre trenger å vite det.

Er ikke usynlig tannregulering noe for deg?

Les om våre andre behandlinger. Sjekk ut skallfasetter.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Usynlig Tannregulering

 Usynlig Tannregulering    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

Utvalgte artikler

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise