Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

5 grunner til å velge skallfasetter uten sliping

Oppdag fordelene med skallfasetter uten sliping! Les om smertefri prosedyre, langvarig løsning, og naturlig utseende for et strålende smil. Les mer her.

Skallfasetter er en populær kosmetisk tannbehandling som gir et smidig og smertefritt alternativ til tradisjonelle fyllinger eller kroner. Disse ultra-tynne skallene av porselen festes permanent på forsiden av tennene for å gi et strålende og naturlig smil.

I denne artikkelen skal vi gå over fordeler og ulemper av prosedyren, grunner til å velge denne behandlingen, og andre alternativer.

Hvorfor fasetter uten sliping?

Nærbilde av ulike skallfasetter uten sliping, moderne tannlegekontor

Skallfasetter uten sliping, også kjent som lumineers eller durathin på Engelsk, er en nyere type som har blitt stadig mer populært de siste årene. Den største forskjellen mellom tradisjonelle og disse “ikke-slipende” alternativene ligger i prosessen for å få dem festet på tennene.

Den tradisjonelle typen krever sliping av tannemaljen for å lage plass til de tykke skallene som skal festes. På den annen side, er de uten sliping mye tynnere (ca. 0,3 mm) og derfor kan de festes uten å fjerne noe av tannemaljen. Dette gjør at prosessen er mindre invasiv, og gir en mer skånsom løsning for tennene.

Men selv om de tilbyr et smertefritt alternativ, er det viktig å merke seg at de ikke er egnet for alle. De er best egnet for mindre tannproblemer og kan ikke gi like store endringer som den tradisjonelle typen.

Det er også verdt å nevne at selv om de krever mindre eller ingen sliping, betyr det ikke at de er mindre holdbare. Disse tynne skallene er laget av samme slitesterke materiale som andre og kan vare like lenge med riktig omsorg.

Hvordan de fungerer

Prosessen med å få behandlingen er enkel og smertefri. Den første konsultasjonen hos tannlegen din vil bestå av å undersøke tennene dine og diskutere målene dine for behandlingen. Deretter vil det bli tatt avtrykk av tennene dine for å lage skallene som passer perfekt til din munn.

Neste trinn er å feste de på. Dette innebærer rengjøring og polering av tennene, samt en lett etsing for å sikre god feste. Skallfasettene festes deretter på tennene dine ved hjelp av en spesiell lim som herdes med lys.

Til slutt vil tannlegen justere og polere de for å sikre at de passer perfekt til tennene og bittet ditt. Du vil også få instruksjoner om hvordan du skal ta vare på fasettene og opprettholde et sunt og strålende smil.

Det kan være lurt å bleke tennene før man får fasetter

Fordeer med fasetter uten sliping

Fremvisning av fordelene med skallfasetter uten sliping i tannlegekontor

Skallfasetter uten sliping tilbyr en rekke fordeler for ditt smil, inkludert et strålende og naturlig utseende som vil øke selvtilliten din.

1. Skånsom mot tennene

Det er et minimalt invasivt alternativ sammenlignet med tradisjonelle behandlinger som krever sliping av tannemaljen, som vanlige fasetter/veneers. Dette betyr at prosedyren ikke skader tennene dine, og du kan opprettholde den naturlige styrken og integriteten.

2. Langvarig løsning

Skallene er laget av slitesterkt og holdbart materiale som kan vare i mange år med riktig omsorg. Dette gjør det til en langsiktig investering for både estetikk og tannhelse.

3. Korrigering av ulike tannproblemer

I tillegg til å gi et hvitt smil, kan de også korrigere ulike tannproblemer som ujevnlige tenner, mellomrom mellom tennene eller misfarging. Dette gir en omfattende løsning for å forbedre utseendet på tennene dine.

4. Enkel og smertefri prosedyre

Det er en enkel og smertefri prosedyre som kan gjøres på bare et par besøk hos tannlegen. Det krever minimal til ingen bedøvelse, og du kan gå rett tilbake til daglige aktiviteter etter behandlingen.

5. Naturlig utseende

De er i hovedsak laget av porselen som ligner på tannemaljen, og reflekterer lys på samme måte som naturlige tenner. Dette gir et vakkert og naturlig utseende som ikke skiller seg fra resten av tennene dine.

Vanlige fasetter vs uten sliping

Skallfasetter, også kjent som veneers, er et tynt skall designet for å dekke dine tenner og forbedre smilens estetikk. En av fordelene med fasetter uten sliping er at de tilbyr en mulighet til å transformere smil uten invasiv behandling, siden det ikke kreves fjerning av tannemalje. Dette gjør dem til en god løsning for de som ønsker å forbedre utseendet på flere tenner med minimal risiko.

Fordeler med denne typen skallfasett inkluderer et naturlig utseende og bevarelse av tennenes naturlige styrke og integritet. Dette er spesielt verdifullt for de som ønsker å unngå omfattende tannbehandlinger. Ulempene kan derimot inkludere at skallfasetter kan falle av hvis de ikke er korrekt festet, og at de generelt er en dyrere estetisk behandling. Ikke alle er egnet for versjonen uten sliping, og kan bare velge vanlige fasetter.

Prisen på skallfasetter varierer avhengig av mange faktorer, inkludert antall tenner som skal behandles og geografisk plassering. For å få en nøyaktig prisvurdering og mer informasjon om denne behandlingen, kan det være nyttig med en gratis konsultasjon hos oss. Dette gir deg også muligheten til å diskutere eventuelle bekymringer og sende e-post med spørsmål direkte til din tannlege før du bestemmer deg for behandlingen. Du kan bestille det her.

Nærbilde av modelltenner med skallfasetter for strålende smil

Spørsmål og svar

 • Hva er skallfasetter uten sliping?
  Skallfasetter uten sliping er en type tannbehandling hvor tynne lag av porselen eller komposittmateriale legges på tennenes overflate uten å fjerne tannemaljen. Dette er en mindre invasiv prosedyre sammenlignet med den tradisjonelle typen.

 • Hvordan skiller de med uten sliping seg fra den vanlige typen?
  Den største forskjellen er at det ikke er nødvendig å slipe bort tannemaljen før man påfører skallene. Dette betyr mindre tid i tannlegestolen og ofte mindre ubehag for pasienten.

 • Hvor lenge varer de?
  De kan vare fra 5 til 10 år, avhengig av materialkvalitet og pasientens munnhygiene. Regelmessig tannpleie og unngåelse av hard mat kan forlenge levetiden.

 • Er behanldingen smertefri?
  Ja, siden det ikke er nødvendig å slipe tennene, er prosessen vanligvis smertefri. Mange pasienter foretrekker denne metoden fordi den er mindre invasiv og mer behagelig.

 • Hva koster skallfasetter uten sliping?
  Kostnaden kan variere avhengig av geografisk beliggenhet, tannlegens erfaring og det valgte materialet. Prisene kan variere fra 3500 til 7500 NOK per tann. Hos oss koster komposittfasetter fra kr 3500 – 4500,- og porseleensfasetter kr 7500,- per tann.

 • Kan skallfasetter uten sliping misfarges over tid?
  Akkurat som naturlige tenner, kan de bli misfarget over tid, spesielt hvis de utsettes for mat eller drikke som kaffe, te, og rødvin. God munnhygiene og regelmessig profesjonell rens kan hjelpe med å bevare fargen.

 • Hvem er en god kandidat for skallfasetter uten sliping?
  En god kandidat er en person som ønsker å forbedre utseendet på sitt smil uten en invasiv prosedyre. Det er ideelt for de som har misfarging, små sprekker eller ugjevnheter i tennene.

 • Hvilke risikoer er involvert?
  Selv om dette er en relativt sikker prosedyre, kan det som med alle tannbehandlinger være en liten risiko for infeksjon eller irritasjon av tannkjøttet. Det er også viktig at skallene festes korrekt for å unngå at de løsner.

Er du interessert i skallfasetter uten sliping?

Bestill en gratis konsultasjon. Vi hjelper deg med behandlingsplan, kostnadsoverslag og spørsmål. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise