Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Usynlig tannregulering | Alt du trenger å vite om invisalign og incognito tannregulering

Eiksmarka Tannlegesenter

Eiksmarka Tannlegesenter

Vårt markedsføringsteam skriver og
modererer artikkler.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Usynlig tannregulering | Alt du trenger å vite om invisalign og incognito tannregulering

Er du interessert i behandling med usynlig tannregulering? Tradisjonell tannregulering hjelper tennene dine på plass, men ser ikke fint ut eller er behagelig. Hvis du trenger tannregulering, men ikke vil ha togskinner, så kan usynlig tannregulering være for deg.

Hva er usynlig tannregulering, og hvem kan få det?

Usynlig tannregulering refererer vanligvis til tannreguleringsmetoder som ikke er synlige på samme måte som tradisjonelle metalltannreguleringsbøyler. Slike metoder er utviklet for å gi pasienter en mer estetisk tiltalende alternativ for å rette opp tannfeil, som skjeve tenner eller bittproblemer, uten å måtte bruke synlige metall- eller keramiske bøyler.

Usynlig tannregulering kan være egnet for mange pasienter, men det avhenger av flere faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av tannfeil og pasientens individuelle behov.

Ulike typer usynlig tannregulering

To av de mest populære formene for usynlig tannregulering inkluderer Invisalign og Incognito. Det finnes også Inman Aligner, som tar mindre tid men har også mindre behandlingsområder.

Invisalign – Usynlig og avtagbar tannregulering med gjennomsiktige skinner

Invisalign er en metode som bruker gjennomsiktige plastskinner til å justere tennenes stilling over tid. Disse skinnene er nesten usynlige når de er på plass, og de kan enkelt fjernes når pasienten skal spise eller pusse tennene. Denne metoden er vanligvis egnet for pasienter med mild til moderat tannfeil.

Invisalign er en usynlig og avtagbar tannregulering med gjennomsiktige skinner

Incognito – Usynlig men fast tannregulering bak tennene

Incognito er et annet alternativ for usynlig tannregulering som bruker skjulte, individuelt tilpassede bøyler som festes på baksiden av tennene. Siden de er plassert på baksiden av tennene, er de praktisk talt usynlige for andre. Incognito er egnet for en bredere rekke tannfeil, inkludert mer alvorlige tilfeller.

Incognito tannregulering er en usyling men fast tannregulering bak tennene

Inman Aligner – for mindre korrigeringsbehov

Inman Aligner er det ideelle valget for de med mindre korrigeringsbehov. Denne ortodontiske enheten tilbyr en rask, kostnadseffektiv og diskret måte å forbedre tannstillingen og smil. Spesielt egnet for små til moderate problemer, som skjeve fortenner eller mindre mellomrom, gir Inman Aligner resultater på måneder i stedet for år. Den er estetisk tiltalende med minimal synlighet og er en ideell løsning for de som ønsker å gjenopprette selvtilliten i smilet sitt.

En konsultasjon er viktig for å avgjøre om Inman Aligner passer for dine behov.

Typer bitt som behandles med usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering har blitt et populært alternativ for å behandle forskjellige typer bittavvik:

Kryssbitt

Kryssbitt er der overkjevens og underkjevens tenner ikke treffer riktig når munnen er lukket.

Kryssbitt: overkjevens og underkjevens tenner ikke treffer riktig når munnen er lukket.

Overbitt

Overbitt er hvor overkjevens tenner overlapper underkjevens tenner for mye.

Overbitt: overkjevens tenner overlapper underkjevens tenner for mye

Underbitt

Underbitt er hvor underkjevens tenner overlapper overkjevens tenner.

Underbitt: underkjevens tenner overlapper overkjevens tenner.

Skjeve tenner og mellomrom mellom tennene

Skjeve tenner og mellomrom mellom tennene er vanlige problemer som usynlig tannregulering kan adressere. Orthodontiske behandlinger som Invisalign og Incognito har vist seg å være effektive for å korrigere disse bittavvikene, samtidig som de gir pasientene estetiske fordeler og komfort.

Skjeve tenner: usynlig tannregulering kan fikse skjevhet.

Mellomrom mellom tennene: usynlig tannregulering kan gjøre mellomrom mindre.

Fordeler med usynlig tannregulering

Fordelene med usynlig tannregulering inkluderer estetisk appell, da de er praktisk talt usynlige, og dermed gir pasientene selvtillit mens de gjennomgår behandling.

De er også mer behagelige, uten skarpe kanter eller ledninger som kan irritere munnslimhinnen. Pasientene kan fjerne dem for å spise eller pusse tennene, og dermed opprettholde god munnhygiene enklere.

I tillegg har usynlig tannregulering mindre innvirkning på tale sammenlignet med tradisjonelle bøyler. For noen pasienter kan behandlingstiden også være kortere.

 

Slik foregår behandlingen med usynlig tannregulering

Behandlingen med usynlig tannregulering, som for eksempel Invisalign, er en skånsom og effektiv måte å korrigere tannfeil på.

Evaluering og plan

Først vil en kjeveortoped evaluere dine tannproblemer og lage en skreddersydd behandlingsplan. Deretter tas digitale avtrykk eller 3D-skanninger av tennene for å lage spesialtilpassede skinner.

Bruk av skinner

Pasienten bruker de gjennomsiktige plastskinnene i en bestemt rekkefølge. Hver skinn gradvis flytter tennene mot ønsket posisjon. De kan enkelt fjernes under måltider og ved tannpuss.

Bytting av skinner og kort behandlingstid

Vanligvis må du bytte skinnene hver uke eller to, og besøke kjeveortopeden jevnlig for oppfølging. Behandlingstiden varierer avhengig av tannproblemenes alvorlighetsgrad, men de fleste pasienter opplever en betydelig forbedring innen måneder til to år. Dette gjør usynlig tannregulering til et populært alternativ for de som ønsker en diskret og praktisk måte å rette opp tannfeil på.

Usynlig tannregulering for både voksne og barn

Både voksne og barn kan bruke usynlig tannregulering, avhengig av deres individuelle tannproblemer og behov.

Tannregulering for voksne

Usynlig tannregulering er ofte en utmerket tannreguleringsløsning for voksne. Den gir estetiske fordeler ved å være diskret og nesten usynlig, noe som er spesielt viktig for voksne som ønsker å korrigere tannfeil uten å fremheve bøyler. Det gir også komfort og bekvemmelighet, da de kan fjernes ved måltider og tannpuss.

For voksne som er opptatt av utseende og levestil, gir usynlig tannregulering en praktisk måte å oppnå ønsket smilforbedring.

Usynlig tannregulering for barn

Usynlig tannregulering kan også passe for barn, spesielt hvis de har mindre korrigeringsbehov. For eksempel, Invisalign tilbyr spesifikke alternativer som er tilpasset for tenåringer. Imidlertid er det viktig at barn er modne nok til å følge behandlingsregimet, inkludert å ha på seg skinnene regelmessig og følge opp med kjeveortopeden.

Hva koster usynlig tannregulering?

Kostnaden for usynlig tannregulering varierer avhengig av flere faktorer, inkludert behandlingsvarighet, alvorlighetsgraden av tannproblemer og den valgte behandlingsmetoden.

Generelt kan prisen for usynlig tannregulering ligge i samme område som tradisjonell tannregulering, men det kan være noe dyrere. Priser vil også variere avhengig av geografisk beliggenhet og valg av tannlegekontor. Finn riktig tannlege på legelisten.no. Les også våre vurderinger når du er innom, kanskje vi er de rette?

En konsultasjon med en kjeveortoped vil gi en mer nøyaktig prisvurdering basert på dine individuelle behov og mål. Det er også verdt å undersøke eventuelle forsikringsdekning eller betalingsplaner som kan være tilgjengelige for å bidra til å håndtere kostnadene.

Vi på Eiksmarka Tannlegesenter har ofte tilbud med gratis konsultasjon på usynlig tannregulering. Ved konsultasjon vil du få et prisoverslag og behandlingsplan, hvis behandlingen passer for deg. Vi tilbyr også bedriftsavtaler og lån til tannbehanding.

Usynlig tannregulering er enkel og holde styring på.

Spørsmål og svar på usynlig tannregulering:

Hvilken tannregulering burde jeg velge – synlig vs. usynlig, fast vs. avtagbar

Valget mellom synlig og usynlig, fast og avtagbar tannregulering avhenger av individuelle behov og preferanser.

Synlig tannregulering (f.eks. metallbøyler) er effektiv for alvorlige tilfeller.

Usynlig (f.eks. Invisalign) er estetisk diskret og egnet for mildere korrigeringsbehov.

Fast regulering gir kontinuerlig justering, mens avtagbar (f.eks. Invisalign) gir praktisk fjerning for måltider og rengjøring. En konsultasjon er nøkkelen for å avgjøre den beste løsningen for tannproblemer, med hensyn til funksjonalitet, estetikk og pasientens preferanser.

Jeg har mistet skinnen som jeg nå skal bruke. Hva gjør jeg?

Hvis du har mistet skinnen, bør du umiddelbart kontakte din kjeveortoped. De vil gi deg veiledning om hva du skal gjøre videre. I mellomtiden bør du unngå å forlenge perioden uten skinnen, da dette kan påvirke behandlingen.

Kjeveortopeden kan enten erstatte den tapte skinnen eller justere behandlingsplanen din hvis nødvendig. Det er viktig å opprettholde konsistensen i bruk av skinnene for å oppnå ønskede resultater innenfor planlagt tid.

Hvor lenge kan reguleringsskinnene tas ut hver dag?

Varigheten du kan ta ut reguleringsskinnene hver dag avhenger av behandlingsplanen din og anvisningene fra kjeveortopeden. Generelt anbefales det å ha dem på i minst 20-22 timer hver dag for effektiv behandling. Dette gir tid til å spise og utføre god munnhygiene. Skinnene skal kun tas ut for måltider og tannpuss, og deretter settes tilbake umiddelbart. Å overskride den anbefalte tiden kan forsinke eller komplisere behandlingen.

Følg alltid kjeveortopedens retningslinjer nøye for best mulige resultater.

Må jeg pusse tennene med usynlig tannregulering?

Ja, det er viktig å opprettholde god munnhygiene mens du bruker usynlig tannregulering. Selv om skinnene er avtakbare, er det nødvendig å pusse tennene grundig etter hvert måltid før du setter dem tilbake for å forhindre plakkoppbygging og tannråte.

Man burde også børste og skylle skinnene regelmessig for å unngå dårlig lukt og bakterievekst. God tannpleie er avgjørende for å oppnå vellykkede resultater og unngå uønskede tannproblemer under behandlingen med usynlig tannregulering.

Er du interessert i behandling hos oss?

Bestill din time i dag så kontakter en av våre medarbeidere deg om konsultasjon for tannregulering.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise