Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannregulering for voksne – Pris i 2024

Utforsk kostnader for tannregulering for voksne i 2024. Finn ut om ulike alternativer som invisalign, fordeler, og hvordan du kan få støtte fra Helfo.

Tannregulering er ikke lenger bare for barn og unge. Stadig flere voksne skaffer seg regulering for å rette på tennene og forbedre smilet sitt. Moderne teknologier og usynlige alternativer gjør det lettere enn noen gang for voksne å få dette uten at det er synlig for andre. Denne artikkelen vil dekke forskjellige typer tannregulering for voksne, kostnader, fordeler, og hvordan du kan få støtte gjennom Helfo.

Ulike typer tannregulering for voksne

Når det kommer til tannregulering for voksne, finnes det flere typer å velge mellom, avhengig av behov og livsstil. De mest populære alternativene inkluderer tradisjonelle metallreguleringer, keramiske reguleringer, lingualreguleringer, og de stadig mer populære usynlige reguleringene som invisalign.

Tradisjonelle metallreguleringer

Tradisjonelle metallreguleringer er den eldste og mest brukte typen tannregulering. Disse består av metallbraketter som festes til tennene med en metalltråd. Selv om de er mer synlige enn andre alternativer, er de svært effektive og ofte rimeligere.

Metallreguleringer gir tannlegen stor kontroll over tannbevegelse, noe som kan føre til raskere og mer presis justering av tennene. Moderne avanseringer har gjort dem mer komfortable og estetisk tiltalende enn tidligere.

Denne typen regulering er ideell for komplekse tannjusteringer og kan brukes til å rette alt fra små feiljusteringer til mer alvorlige tannproblemer. Hvis kostnad og effektivitet er viktige faktorer, er tradisjonelle metallreguleringer et solid valg for voksne som ønsker et forbedret smil.

Kvinne med tradisjonel metallregullering - tannregulering for voksne

Keramiske reguleringer

Keramiske reguleringer ligner på tradisjonelle metallreguleringer, men de bruker keramiske braketter som er tannfargede eller klare, noe som gjør dem mindre synlige. Dette gjør dem til et populært valg blant voksne som ønsker en mer diskret behandling. Selv om keramiske reguleringer er estetisk tiltalende, er de også mer skjøre enn metall og kan være mer utsatt for brudd.

Keramiske reguleringer er effektive for å behandle mange tannstillingsproblemer og gir tannlegen god kontroll over tannbevegelsen. Det er viktig å merke seg at de kan være litt dyrere enn tradisjonelle metallreguleringer, og krever en høy grad av vedlikehold for å unngå misfarging av brakettene. Til tross for disse utfordringene, er keramiske reguleringer et attraktivt alternativ for voksne som søker en mer subtil regulering.

Lingualreguleringer

Lingualreguleringer, også kalt incognito, er en annen diskret løsning for voksne som ønsker å rette på tennene. Disse reguleringene festes på baksiden av tennene, noe som gjør dem helt usynlige fra utsiden når man smiler eller snakker. På samme måte som tradisjonelle metallreguleringer, består linguale reguleringer av metallbraketter og tråder, men de er spesiallaget for å passe nøyaktig til innsiden av hver tann.

Til tross for deres estetiske fordeler, kan lingualreguleringer være mindre komfortable i begynnelsen og kan kreve lengre tilpasningstid. De kan også være mer utfordrende å rengjøre, noe som krever ekstra nøye munnhygiene. På grunn av kompleksiteten ved montering og tilpasning, har lingualreguleringer ofte en høyere pris enn andre typer tannreguleringer. Likevel er de et fremragende valg for de som ønsker en helt usynlig behandlingsmetode.

Speil som viser at personen har lingualregulering

Invisalign

Invisalign er et av de mest populære valgene for voksne som ønsker en usynlig tannregulering. Denne moderne teknologien bruker en serie av gjennomsiktige, avtakbare skinner som er spesialtilpasset for å passe dine tenner.

Hver skinne brukes i omtrent to uker før den byttes ut med en ny, gradvis flytter tennene til ønsket posisjon. Fordi skinnene er avtakbare, er det lettere å opprettholde god munnhygiene og spise uten begrensninger. Skinnene er nesten usynlige, noe som gir et svært diskret utseende.

Selv om de kan være dyrere enn tradisjonelle alternativer, er det en komfortabel og estetisk tiltalende løsning for voksne som ønsker å rette på tennene uten å bekymre seg for metallbraketter. Behandlingslengden varierer, men strekker seg vanligvis fra 12 til 18 måneder, avhengig av kompleksiteten i behandlingen.

9562b2f6 13fe 4a0e 9ffa b5b2d519466b

Fordeler med usynlig tannregulering

Fordeler med Usynlig Tannregulering

Usynlig tannregulering har blitt stadig mer populært blant voksne som søker å forbedre tannstillingen sin på en diskret måte. En av de største fordelene med usynlig tannregulering er den estetiske apellen. Skinnene er nesten usynlige, noe som betyr at folk flest ikke vil merke at du bruker dem. Dette er spesielt viktig for voksne som ikke ønsker at tannreguleringen skal forstyrre deres profesjonelle eller sosiale liv.

Komfort er en annen betydelig fordel. Usynlige skinner er laget av myk plast som er spesialtilpasset dine tenner, noe som minimerer irritasjon i munnhulen. I motsetning til tradisjonelle metal reguleringer, er det ingen skarpe kanter eller metalltråder som kan gnage mot innsiden av kinnene eller tungen, noe som gir en mer behagelig opplevelse.

En annen praktisk fordel er at disse skinnene er avtakbare. Dette tillater brukerne å ta dem ut når de spiser eller drikker, noe som betyr at det ikke er noen begrensninger på hva du kan spise. Det gjør det også enklere å opprettholde god oral hygiene, da du enkelt kan pusse og bruke tanntråd uten å måtte navigere rundt braketter og ledninger.

Usynlige tannreguleringer krever også færre besøk til tannlegen for justeringer. Mens tradisjonelle reguleringer ofte må strammes hver fire til seks uker, trenger invisalign-skinnene bare å byttes ut omtrent hver en til to uker, og dette kan i stor grad gjøres hjemme etter en innledende veiledning fra tannlegen. Dette reduserer tiden og kostnadene knyttet til jevnlige tannlegebesøk.

Til slutt er en annen viktig fordel at prosessen med å bruke usynlig tannregulering er ganske forutsigbar. Takket være avanserte digitale skanninger og 3D-modeller, kan du ofte se en virtuell fremstilling av hvordan tennene dine vil se ut etter behandlingen allerede før du begynner. Dette gir deg en klar forståelse av hva å forvente og en realistisk tidslinje for når du kan forvente å være ferdig med behandlingen.

Helfo refusjon

Voksne kan få støtte til tannregulering i visse tilfeller, ofte basert på medisinske behov og alvorlighetsgraden av tannstillingsproblemet. Her er noen tilfeller der voksne kan være kvalifisert for slik støtte:

 1. Alvorlige bittfeil: Hvis bittfeilen er så alvorlig at det kreves retting, kan støtte være tilgjengelig. Det vil si: problemer som påvirker tygging, tale eller generell tannhelse.
 2. Kjeveortopediske problemer: Forhold som krever kjevekirurgi eller omfattende kjeveortopedisk behandling kan kvalifisere for økonomisk støtte.
 3. Medfødte misdannelser: Personer med medfødte tilstander som leppe- og ganespalte, medfødt manglende tannanlegg og andre tilstander kan få støtte til tannregulering som en del av en helhetlig behandlingsplan.
 4. Periodontale sykdommer: Hvis tannregulering er nødvendig for å behandle eller forebygge periodontale sykdommer, som marginal periodontitt, kan dette også kvalifisere for støtte.
 5. Skader: Skader som påvirker tannstilling, som etter en ulykke, kan også være grunnlag for økonomisk støtte.

For å få støtte til tannregulering, må man ofte gjennom en vurdering av tannlege eller spesialist i kjeveortopedi som kan dokumentere behovet. Det er viktig å sjekke de spesifikke retningslinjene for støtte i ditt område, da de kan variere betydelig fra region til region.

Tips for vedlikehold

Tips for å vedlikeholde tannregulering og god munnhygiene vist i et moderne tannlegekontor usynlig regulering helfo refusjon

For å vedlikeholde tannregulering, både tradisjonell metallregulering og de usynlige som Invisalign, er god munnhygiene essensielt. Børst tennene etter hvert måltid med en myk tannbørste og bruk tanntråd daglig for å fjerne matrester og plakk. Unngå klebrig og hard mat som kan skade braketter eller skinner.

For usynlig tannregulering, rengjør alignerne daglig med lunkent vann og en myk tannbørste, og bruk dem minst 22 timer i døgnet. Regelmessige besøk hos tannlegen for justeringer og profesjonell rengjøring vil sikre at behandlingen går som planlagt og gir optimale resultater.

Spørsmål og svar

 • Hva koster tannregulering for voksne?
  Kostnaden kan variere avhengig av behandlingens kompleksitet og type regulering som brukes. Prisene kan ligge mellom 20 000 og 70 000 kroner.
 • Hva er fordelene med usynlig tannregulering?
  Usynlig tannregulering er mindre synlig enn tradisjonell regulering og gir større komfort og estetikk, noe som gjør det til et populært valg blant voksne.
 • Hvor lang tid tar kjeveortopedisk behandling for voksne?
  Behandlingslengden varierer, men de fleste tannreguleringsbehandlinger for voksne tar mellom 12 og 24 måneder, avhengig av kompleksiteten i tannstillingen.
 • Hvilke typer tannregulering er tilgjengelige for voksne?
  De vanligste typene inkluderer tradisjonell fast apparatur, gjennomsiktige skinner som AlignMe og bak tennene Invisalign, og Incognito, som festes på baksiden av tennene.
 • Hva innebærer konsultasjon hos tannlegen?
  En konsultasjon inkluderer en grundig undersøkelse av tennene og kjeven, ofte ved hjelp av 3D-skanning, for å utvikle en tilpasset behandlingsplan.
 • Kan voksne med hull i tennene få regulering?
  Ja, men eventuelle hull må behandles før behandling kan påbegynnes for å sikre best mulig resultat og god munnhygiene.
 • Er tannregulering i voksen alder like effektiv som i ung alder?
  Ja, det kan være like effektiv i voksen alder som hos barn og unge, selv om behandlingen koster og det noen ganger kan ta litt lengre tid.
 • Hva er fast apparatur?
  Fast apparatur refererer til tradisjonell tannregulering som festes på forsiden av tennene med klosser og metallbuer.
 • Hvor ofte må jeg besøke tannlegen under behandlingen?
  Med fast apparatur må du besøke tannlegen hver 4-6 uke for justeringer og oppfølging av behandlingen.

Er du interessert i regulering?

Kom til oss for en gratis konsultasjon. Vi finner ut om dette er riktig behandling for deg. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise