Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannimplantat pris i 2024

Smil & Selvtillit: Alt du trenger å vite om Tannimplantat Priser i 2024!

Har du mistet tenner og drømmer om et komplett og flott smil igjen? Da kan tannimplantat være løsningen for deg!

Denne guiden vil hjelpe deg med å forstå:

  • Faktorer som påvirker prisen på tannimplantater.
  • Mulige dekningsalternativer gjennom HELFO.
  • Tips for å finne konkurransedyktige priser på tannimplantater.

Fortsett å lese for å få full oversikt over tannimplantat-kostnader og gjenopprett smilet ditt med full tillit!

Forståelse av Tannimplantat Pris

Bildet viser komponentene og læringsymbolene for tannimplantater i beroligende blå- og grønnfarger.

Faktorer Som Påvirker Kostnaden med Tannimplantater

Kostnaden for tannimplantat kan variere betydelig avhengig av flere faktorer. Antall tannimplantater du trenger spiller en stor rolle; å erstatte flere tenner vil naturligvis koste mer enn å erstatte en enkelt manglende tann. 

Kompleksiteten i behandlingen, inkludert om det er nødvendig med tilleggsprosedyrer som benoppbygging, vil også påvirke prisen. Geografisk plassering og tannlegens erfaring og ekspertise er andre faktorer som kan påvirke kostnadene.

Det er viktig å innhente detaljerte kostnadsoverslag fra tannleger for å forstå de fullstendige utgiftene til implantatbehandlingen.

Muligheter for Refusjon Fra HELFO

Pasienter under offentlige tannhelsetjenesten kan kvalifisere for delvis eller full refusjon fra HELFO for kostnadene ved tannimplantatbehandling.

Dette avhenger ofte av den spesifikke grunnen til tannapet, hvor pasienter med visse medisinske tilstander eller som har mistet tenner på grunn av ulykke eller sykdom kan ha rett på støtte.

Det er viktig å konsultere med din tannlege og HELFO for å forstå hvilke dokumenter og bevis som er nødvendige for å søke om refusjon.

Tannimplantatbehandling:                  En Steg-for-Steg Guide

Infografikk med trinn-for-trinn veiledning for tannimplantatbehandling, med designelementer i blått og grønt.

Å velge tannimplantat som løsning for å erstatte tapte eller manglende tenner kan være en stor beslutning. Prosessen involverer flere steg, og det er viktig å forstå hva behandlingen innebærer, samt å vurdere både fordeler og ulemper.

Konsultasjon hos Tannlegen

Behandlingen starter med en grundig kostnadsfri konsultasjon hos tannlegen

Dette er et viktig skritt for å vurdere om du er en god kandidat for tannimplantat’. Tannlegen vil utføre en detaljert undersøkelse av munnen din, som kan inkludere røntgen og muligens en CT-skanning for å vurdere tilstanden til kjevebenet. 

Dette stadiet gir også en god anledning til å diskutere forventninger, mulige utfordringer, priser, og om du kan få dekket noe av kostnadene gjennom refusjon fra HELFO.

Planlegging av Behandlingen

Basert på undersøkelsen, vil tannlegen utarbeide en detaljert behandlingsplan. Planen vil inkludere antall tannimplantater som kreves for å erstatte de tapte tennene, samt eventuelle tilleggsbehandlinger som benoppbygging dersom dette er nødvendig.

Kirurgisk Innsetting av Implantatet

Implantatbehandlingen foregår under lokalbedøvelse, og innebærer at en liten titanpost (implantatet) blir kirurgisk satt inn i kjevebenet.

Titan er et materiale som kroppen vanligvis aksepterer godt, og over tid vil implantatet integrere med kjevebenet, en prosess kjent som osseointegrasjon.

Etter at implantatet er satt inn, må det gis tid for å helbredes og integreres med benet før neste steg kan finne sted.

Feste av Kronen

Etter at implantatet har integrert seg med kjevebenet, vil tannlegen feste en krone til implantatet. Kronen er skreddersydd for å matche de omkringliggende tennene dine i form og farge, og vil fungere som din nye tann.

Etterbehandling og Vedlikehold

Etter at kronen er på plass, er det viktig med god oral hygiene og regelmessige tannlegebesøk for å sikre at implantatet og de omkringliggende tennene forblir sunne. Tannimplantat kan vare livet ut med riktig pleie.

Kostnader og Økonomi

Kostnaden for tannimplantatbehandling kan variere avhengig av antall implantater som trengs, samt kompleksiteten i behandlingen. Det er viktig å få et detaljert kostnadsoverslag fra tannlegen.

Noen pasienter kan kvalifisere for delvis refusjon gjennom offentlige tannhelsetjenesten eller HELFO, spesielt hvis tannapet skyldes visse medisinske tilstander.

Det er også mulig med nedbetalingsplaner

Fordeler og Ulemper

Fordelene med tannimplantater inkluderer et mer naturlig utseende og følelse, samt forbedret tale og tyggefunksjon sammenlignet med andre typer tannproteser.

Ulempene kan inkludere den høyere kostnaden og den lengre tidsrammen for fullføring av behandlingen.

Tannimplantatbehandling gir en moderne løsning for å erstatte manglende eller tapte tenner, og kan betydelig forbedre livskvaliteten for mange pasienter.

Ved å følge din tannleges råd og sørge for god munnhygiene, kan dine nye tenner vare livet ut.

Fordeler og Ulemper med Tannimplantater

Moderne tannklinikk med utsikt og avansert utstyr, pasient og tannlege smiler.

Langsiktige Fordeler ved Å Erstatte Tapte Tenner

Å velge tannimplantater for å erstatte tapte eller manglende tenner kommer med flere langvarige fordeler.

Tannimplantater fungerer som en permanent løsning som sitter fast i kjevebenet, noe som gir en følelse og funksjon som er svært lik naturlige tenner.

Dette kan forbedre tannhelsen, tyggefunksjonen og selvfølelsen. Implantater forhindrer også benresorpsjon, bidrar til å bevare ansiktsstrukturen og kan vare livet ut med riktig pleie.

Vurderinger Før Du Velger Implantatbehandling

Selv om det er mange fordeler med tannimplantater, er det også viktig å vurdere eventuelle ulemper.

Kostnaden kan være betydelig, og behandlingsprosessen kan være tidkrevende med flere besøk hos tannlegen og muligens lange helbredelsesperioder mellom trinnene i behandlingen.

Det kan være risiko for komplikasjoner som infeksjon eller implantatsvikt, spesielt hos pasienter som røyker eller har visse medisinske tilstander.

Diskuter grundig med din tannlege om tannimplantat er det riktige valget for deg, basert på din generelle helse, tannhelse, og økonomi.

Tips for Å Finne Konkurransedyktige Priser på Tannimplantat

En pasient smiler fornøyd etter å ha fått nye tenner med behandling hos Eiksmarka Tannlegesenter

Sammenligne Priser og Tjenester Hos Flere Tannleger

For å sikre at du får den beste verdien for pengene dine, er det viktig å sammenligne priser og tjenester hos forskjellige tannleger og tannklinikker.

Dette inkluderer å se på kostnadene for hele behandlingsforløpet, fra konsultasjon og røntgenundersøkelse til selve implantatbehandlingen og oppfølging.

Spør om et detaljert kostnadsoverslag som inkluderer alle deler av behandlingen, slik at du kan sammenligne like for like.

Husk at den laveste prisen ikke alltid garanterer den beste tjenesten; vurder også tannlegens erfaring, omdømme, og tilgjengeligheten av etterbehandlingsstøtte.

Viktigheten av God Tannhelse og Etterbehandling

Illustrasjon som fremhever tannhelse med verktøy og friskhetssymboler i blått og grønt.

Opprettholde Tannhelsen Etter Implantatbehandling

Etter å ha fått tannimplantat, er det viktig å opprettholde god oral hygiene for å sikre at implantatene varer så lenge som mulig.

Dette inkluderer regelmessig børsting, bruk av tanntråd, og bruk av anbefalte munnhygieneprodukter.

Det er også viktig å besøke tannlegen din for regelmessige undersøkelser og rengjøringer, slik at eventuelle problemer kan oppdages tidlig.

God tannhelse bidrar til å forhindre infeksjoner rundt implantatet, som kan føre til implantatsvikt.

Når Skal Du Gå Til Tannlegen Etter Implantatbehandling

Regelmessige tannlegebesøk er nødvendig etter at du har fått tannimplantat. Umiddelbart etter operasjonen vil tannlegen din sannsynligvis ønske å se deg for oppfølgingssjekker for å sikre at implantatet heler som det skal.

Etter dette anbefales det å gå til tannlegen for rutinemessige kontroller og rengjøringer minst to ganger i året, eller oftere hvis tannlegen din anbefaler det.

Disse besøkene er viktige for å overvåke helsen til implantatene, de omkringliggende tennene og tannkjøttet.

Spørsmål og svar om tannimplantat

Infografikk med symboler for spørsmål og svar om tannbehandling.

Hva er et tannimplantat?

Svar: Et tannimplantat er en kunstig tannrot laget av titan som kirurgisk plasseres i kjevebeinet. Implantatet fungerer som en erstatning for den tapte tann roten og gir et solidt fundament for å feste en tannkrone, bro eller protese.

Hvorfor velge tannimplantat?

Svar: Tannimplantat gir flere fordeler sammenlignet med alternative erstatninger for tapte tenner. De gir bedre stabilitet og komfort, forhindrer bentap i kjeven, og ser og føles ut som naturlige tenner.

Gjør det vondt å sette inn tannimplantat?

Svar: Selve innsettingen av tannimplantatet gjøres under lokalbedøvelse, så du bør ikke kjenne smerte under selve prosedyren. Det kan imidlertid være noe ømhet og hevelse i dagene etterpå, som kan lindres med reseptfrie smertestillende midler.

Hvor lang tid tar det å få tannimplantat?

Svar: Prosessen med tannimplantat kan ta flere måneder å fullføre. Dette skyldes at kjevebeinet trenger tid til å gro rundt implantatet før man kan feste den endelige tannerstatningen.

Generelt tar det 3-6 måneder for implantatet å integreres, og deretter ytterligere tid for å lage og feste kronen, broen eller protesen.

Er tannimplantater dyre?

Svar: Prisen på tannimplantater kan variere avhengig av flere faktorer, men man kan forvente å betale fra 21.900 kr til 29.900 kr

Dekkes tannimplantater av HELFO?

Svar: I noen tilfeller kan HELFO gi delvis dekning for tannimplantater. Dette avhenger av årsaken til tanntapet og din individuelle situasjon. Det anbefales å kontakte HELFO eller din tannlege for å avklare dekningsmuligheter.

Hvordan kan jeg finne en tannlege som tilbyr tannimplantater?

Svar: De fleste tannleger tilbyr konsultasjoner for å diskutere tannimplantater som en behandlingsløsning. Du kan søke etter tannleger i ditt område som har erfaring med tannimplantater, eller spørre din fastlege om anbefalinger.

Utvalgte artikler

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise