Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannbehandling hos tannlege

Utforsk hvordan moderne teknologier og metoder forbedrer både estetikk og funksjon i tannhelsen din. Finn ut hvilke tannbehandlinger som passer best for deg!

Tannbehandling har utviklet seg betydelig de siste årene, med nye teknologier og metoder som kan forvandle tennene dine og forbedre både estetikk og funksjon. Enten du har problemer med tannhelse eller ønsker en estetisk forbedring, finnes det løsninger som kan møte dine behov. Denne artikkelen vil dekke ulike typer tannbehandlinger, deres fordeler, og hvordan du kan få tilgang til dem.

Ulike typer tannbehandlinger

Collage av ulike tannbehandlinger, inkludert rens, implantater, bleking

Det finnes et bredt spekter av tannbehandlinger som kan hjelpe deg med å oppnå et sunt og vakkert smil. Her er noen av de mest vanlige behandlingene:

 1. Tannbleking: En populær kosmetisk behandling som lysner og fjerner flekker fra tennene. Det finnes både profesjonelle blekingalternativer på tannlegekontoret og hjemmebehandlingssett.
 2. Fyllinger: Brukes for å reparere hull og gjenopprette tannenes struktur etter kariesangrep. Moderne fyllingsmaterialer, som kompositt og porselen, gir et naturlig utseende.
 3. Tannregulering: Retter opp skjeve eller feilplasserte tenner ved hjelp av forskjellige apparater, inkludert tradisjonelle bøyler og usynlige skinner som Invisalign.
 4. Tannimplantater: En permanent løsning for tapte tenner. Implantater erstatter tannroten med en titanskrue som støtter en krone, bro, eller protese.
 5. Tannkrone: En tannkrone er et “hette” som dekker ødelagte eller svekkede tenner, slik at de ser naturlige ut og fungerer normalt.
 6. Tannbro/protese: En bro er en fast protese som erstatter én eller flere tapte tenner ved å sette sammen kunstige tenner med naturlige tenner på hver side av gapet.
 7. Rotfylling: En behandling for alvorlig skadet eller infisert tannmasse (nerve og blodårer inne i tannen), som renser ut infeksjonen og fyller røttene med materialer for å hindre videre infeksjon.

Ved å konsultere med din tannlege kan du finne den behandlingen som best passer dine behov. Enkelte behandlinger kan utføres i løpet av én eller to besøk, mens andre kan kreve en lengre behandlingsplan. Uansett er det viktig å vedlikeholde tenner og tannkjøtt med regelmessige tannlegebesøk og god munnhygiene for å sikre langvarige resultater og et friskt smil.

Fordeler med moderne tannbehandling

En moderne tannklinikk med avansert utstyr. En tannlege viser en pasient fordelene med moderne tannbehandling, uten tekst eller ord i bildet

Moderne tannbehandling gir en rekke fordeler som forbedrer både helse og selvtillit. For det første, takket være avanserte teknologier som digital røntgen og 3D-skanninger, kan tannleger nå stille mer nøyaktige diagnoser og planlegge behandlinger nøyaktigere. Dette kan hjelpe pasienter som trenger tannregulering, da de kan se hvordan tennene blir. Det resulterer i mer presise og vellykkede utfall. Tidligere tiders smertefulle prosedyrer er nå ofte minimalt invasive, takket være bedøvelsesteknikker og laserteknologi som reduserer smerte og akselererer helbredelsestiden.

En annen stor fordel er materialene som brukes i moderne tannbehandlinger. Fra komposittfyllinger som tilpasses din naturlige tannfarge til sterke, varige implantater av titan, er dagens materialer både estetiske og funksjonelle. Dette betyr at du kan få behandlinger som ikke bare er effektive, men som også gir et naturlig utseende.

Videre har moderne kosmetiske behandlinger som tannbleking og tannregulering blitt både mer tilgjengelige og økonomisk overkommelige. Disse behandlingene kan dramatisk forbedre smilet ditt, noe som igjen kan øke din selvtillit og livskvalitet. Moderne tannbehandling fokuserer også på forebyggende omsorg. Regelmessige kontroller og rengjøringsrutiner kan hjelpe deg med å opprettholde god munnhelse og forhindre alvorlige problemer før de oppstår.

I sum gir moderne tannbehandling muligheten til å opprettholde og forbedre tannhelsen med minimal ubehag, varige løsninger og estetisk tiltalende resultater. Ta kontakt med våre tannleger for å lære hvordan moderne tannbehandling kan hjelpe deg til et sunnere og mer attraktivt smil. Du kan gjøre det her.

Hvordan velge riktig tannbehandling for deg

Pasient som diskuterer tannbehandlingsalternativer med tannlege i moderne tannlegekontor frem tre kommer offentlige voksne

Å velge riktig tannbehandling kan være en overveldende oppgave, gitt de mange alternativene som er tilgjengelige i dag. Det første trinnet er å forstå dine spesifikke behov og mål. Trenger du behandling for smerte eller ubehag? Ønsker du å forbedre det estetiske utseendet på tennene dine? Eller ser du etter forebyggende tiltak for å opprettholde god munnhelse? Ved å identifisere dine hovedbehov, kan du lettere finne den mest passende behandlingen.

Det er også viktig å konsultere med en kvalifisert tannlege som kan gi deg profesjonell veiledning og anbefalinger. Under din konsultasjon, diskuter dine bekymringer og forventninger åpent. En god tannlege vil gjennomgå en grundig undersøkelse, inkludert røntgenbilder, for å gi en nøyaktig diagnose og foreslå de beste behandlingsalternativene. De vil også kunne forklare fordeler og ulemper ved hver behandling, samt kostnader og tid som kreves.

Budsjett kan også spille en stor rolle i valget av tannbehandling. Mens noen behandlinger, som tannbleking, kan være relativt rimelige, kan andre, som implantater eller avanserte ortodontiske prosedyrer, være mer kostbare. Spør din tannlege om prisalternativer, finansieringsplaner eller forsikringsdekning som kan gjøre det lettere å håndtere kostnadene.

Til slutt, vurder din langsiktige tannhelse. Noen behandlinger gir midlertidige løsninger, mens andre kan sikre varige resultater. Lett tilgang til oppfølgingsbehandlinger og rutinemessig pleie bør også tas med i betraktning. Ved å balansere dine umiddelbare behov med langsiktige mål, kan du finne en behandlingsplan som gir deg både et sunt og attraktivt smil for fremtiden.

Hva du kan forvente hos tannlegen

Bilde av hva du kan forvente hos tannlegen, med pasient i tannlegestol og tannlege som undersøker tennene

Her er noen fordeler ved moderne tannbehandling:

 • Bedre estetikk: Med moderne tannbehandlingsmetoder som for eksempel tannregulering, implantater og porselenstallerkener, kan du få et vakkert smil som vil gi deg mer selvtillit og øke din generelle velvære. Dette er spesielt viktig for de som har estetiske bekymringer som misfargede eller skjeve tenner.
 • Forbedret funksjonalitet: Noen tannbehandlinger, som f.eks. tannimplantater, kan bidra til å gjenopprette tannfunksjonen og forhindre ytterligere komplikasjoner som følge av manglende tenner eller dårlig bitt.
 • Effektivitet: Moderne tannbehandlingsteknikker og utstyr gjør det mulig å utføre tannbehandlinger på en rask og effektiv måte, noe som sparer både tid og penger for pasienter.
 • Smertefri behandling: Tidligere var tannbehandling ofte assosiert med smerte og ubehag. Men med moderne bedøvelsesmidler og avansert teknologi, kan tannleger nå utføre de fleste behandlinger uten at pasientene opplever ubehag eller smerte.

Når du vurderer ulike tannbehandlinger, er det viktig å huske at hver person har forskjellige behov og mål. Derfor bør du alltid konsultere med en erfaren tannlege for å finne ut hvilken behandling som passer best for deg og dine mål.

Spørsmål og svar

 • Hvilke typer tannbehandlinger finnes?
  Det finnes estetiske behandlinger som tannbleking og skallfasetter, restorative behandlinger som fyllinger og kroner, ortodontiske behandlinger som tannregulering, og kirurgiske behandlinger som implantater og rotfyllinger.
 • Hvordan kan tannbehandling forbedre utseendet mitt?
  Estetiske tannbehandlinger kan lysne tennene dine, rette opp skjevheter, og gi deg et mer harmonisk smil.
 • Er tannbehandling smertefullt?
  Moderne tannbehandlinger bruker avanserte teknikker og bedøvelse for å minimere ubehag. Tannlegen vil sikre at du er komfortabel under prosedyren.
 • Hvor ofte bør jeg besøke tannlegen?
  Det anbefales å besøke tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige kontroller og rengjøring. Hyppigere besøk kan være nødvendig avhengig av din tannhelse.
 • Kan barn få tannbehandling?
  Ja, barn kan få tannbehandling, inkludert forebyggende behandlinger som fluorlakk og tannregulering for å rette opp skjevheter tidlig. Små barn kan også få behandling på melketenner, om nødvendig. Men det et viktigst å ta vare på de voksne, permanente tennene.
 • Hva koster tannbehandling?
  Kostnaden for tannbehandling varierer avhengig av type behandling og omfanget av arbeidet som kreves. Det er best å konsultere tannlegen for en nøyaktig pris. Barn opp til 20år får gratis eller redusert pris på behandling via folketrygden. Andre med visse medisinske tilstander kan få støtte fra Helfo.
 • Hvordan velger jeg riktig tannbehandling?
  Konsulter tannlegen for å diskutere dine behov og mål. De kan gi deg anbefalinger basert på din får tannhelse og ønskede resultater. Vanligvis gjør tannlegen eller tannpleier en undersøkelse og vurderer behandling.
 • Hva skjer under en første konsultasjon hos tannlegen?
  Tannlegen vil gjennomføre en grundig undersøkelse av tennene dine, diskutere dine behandlingsmål, og lage en skreddersydd behandlingsplan.
 • Er det nødvendig med etterbehandling etter tannbehandling?
  Ja, riktig etterbehandling og vedlikehold er viktig for å sikre at resultatene varer. Tannlegen vil gi deg dersom råd om hvordan du best kan ta vare på tennene dine etter behandlingen.

Er det lenge siden du har fått tannbehandling?

Mange går flere måneder eller år mellom undersøkelser. Det anbefales at man sjekker tennene to ganger i året, da plakk og tannstein dannes på tennene over tid, og det kan føre til alvorlige tannhelseproblemer som tannkjøttbetennelse. Bestill time i dag, og unngå framtidige problemer.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise