Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Stopp ditt blødende tannkjøtt og bekjemp periodontitt

Bekjemp blødende tannkjøtt og periodontitt med effektive behandlinger og god oral hygiene. Lær hvordan du stopper blødningen og opprettholder sunt tannkjøtt.

Blødende tannkjøtt er en vanlig tannproblemer som kan forårsake ubehag og smerte. Det oppstår når tannkjøttet blir betent, ofte etter børsting av tenner eller ved påføring av press mot tannkjøttet. Årsakene kan variere, men de mest vanlige inkluderer mangel på riktig oral hygiene, gingivitt som har utviklet seg til periodontitt (også kjent som pyrea) og bruk av visse medisiner.

For å unngå blødende tannkjøtt er det viktig å opprettholde en god oral hygiene rutine, inkludert regelmessig børsting og bruk av tanntråd. Det er også viktig å unngå overdreven press på tannkjøttet ved bruk av en myk tannbørste og unngå røyking. Dersom blødende tannkjøtt vedvarer, bør du søke hjelp fra en tannlege for å undersøke om det kan være et tegn på periodontitt eller andre underliggende helseproblemer.

Effektive behandlinger for alvorlig tannkjøttbetennelse

Alvorlig tannkjøttbetennelse/periodontitt er en alvorlig form for blødende tannkjøtt som kan føre til tap av tenner om det ikke behandles. Heldigvis finnes det effektive behandlingsmetoder for å bekjempe denne tilstanden og stoppe infeksjonen.

En vanlig behandling er profesjonell tannrensing, der tannlegen fjerner tannsten og plakk som har bygget seg opp på tennene. Antibiotika kan også brukes for å drepe bakterier som forårsaker betennelsen. I tillegg kan kirurgi være nødvendig for å reparere skadet tannkjøtt og beinvev.

For å forebygge eller behandle tannkjøttbetennelse er det viktig å opprettholde en god oral hygiene rutine, besøke tannlegen regelmessig og unngå risikofaktorer som røyking og dårlig kosthold. Ved å ta godt vare på tannkjøttet ditt, kan du forhindre blødende tannkjøtt og andre alvorlige tannproblemer.

Daglige rutiner for et sunnere tannkjøtt

Person utfører tannpleierutiner i et moderne bad for sunnere tannkjøtt sykdommer som kan gi tannpleier eller tannlege

Et sunt tannkjøtt er en viktig del av en sunn munn og kan bidra til å forhindre blødende tannkjøtt og gingivitt For å opprettholde et sunt tannkjøtt, bør du følge en daglig oral hygiene rutine som inkluderer børsting, bruk av tanntråd og munnskyll.

Børsting er en viktig del av å fjerne plakk og bakterier fra tennene og tannkjøttet. Bruk en myk tannbørste i sirkulære bevegelser for å unngå å skade tannkjøttet. Tanntråd er også viktig for å fjerne matrester og plakk som kan være vanskelig å nå med en tannbørste.

I tillegg kan du bruke et antibakterielt munnskyllemiddel for å drepe bakterier som kan føre til tannkjøttbetennelse. Det er også viktig å følge en sunn livsstil og unngå risikofaktorer som røyking og dårlig kosthold for å opprettholde et sunt tannkjøtt.

Når skal du oppsøke tannlege for blødende tannkjøtt?

Bilde av en tannlegeundersøkelse for blødende tannkjøtt i et moderne tannlegekontor stramt rundt tennene

Som nevnt tidligere, kan blødende tannkjøtt være et tegn på en alvorlig tilstand som gingivitt (mild tannkjøttbetennelse), periodontitt eller andre underliggende helseproblemer. Derfor er det viktig å vite når man skal oppsøke tannlege for dette problemet.

Hvis blødningen vedvarer eller blir mer alvorlig, bør du kontakte en tannlege så snart som mulig for en undersøkelse. I tillegg kan du også oppsøke tannlege hvis du opplever andre symptomer som ømhet i tannkjøttet, dårlig ånde eller løse tenner.

Tannlegen vil undersøke tannkjøttet ditt og vurdere om det er behov for profesjonell behandling som tannrensing eller kirurgi. Det er viktig å ikke ignorere symptomer, da det kan føre til alvorlige konsekvenser for tannhelsen din.

Enda en måte å ta vare på tannkjøttet ditt på, er å inkludere matvarer som er bra for tannhelsen i kostholdet ditt. Matvarer rike på vitamin C og D, kalsium og probiotika kan bidra til å styrke tannkjøttet.

Spørsmål og svar

 • Hva er tegn på betennelse i tannkjøttet?
  Tegn på tannkjøttbetennelse inkluderer rødt, hovent og ømt tannkjøtt som kan blø når du pusser tennene eller bruker tanntråd. Dårlig ånde og en dårlig smak i munnen kan også være indikatorer.
 • Hvorfor er det viktig å bruke tanntråd regelmessig?
  Bruk av tanntråd hjelper med å fjerne matrester og plakk som samler seg mellom tennene, noe som kan føre til tannkjøttbetennelse hvis det ikke fjernes. Tanntråd bidrar til å forebygge plakkdannelse, som er den vanligste årsaken til tannkjøttbetennelse.
 • Hva kan skje hvis betennelse i tannkjøttet ikke behandles?
  Ubehandlet tannkjøttbetennelse kan utvikle seg til periodontitt, en mer alvorlig form for tannkjøttsykdom som kan føre til tap av tennene. Det er derfor viktig å søke behandling ved de første tegnene på problemer.
 • Hvordan kan god munnhygiene forebygge tannkjøttproblemer?
  God munnhygiene inkluderer å pusse tennene grundig minst to ganger daglig, bruke tanntråd daglig, og regelmessige tannlegebesøk for profesjonell rengjøring og undersøkelse. Dette reduserer oppbyggingen av plakk, som er hovedårsaken til tannkjøttbetennelse.
 • Hva bør jeg gjøre hvis tannkjøttet mitt blør når jeg pusser tennene?
  Hvis tannkjøttet blør når du pusser tennene, bør du fortsatt fortsette med god munnhygiene og samtidig være forsiktig. Bruk en myk tannbørste for å unngå å irritere tannkjøttet ytterligere, og oppsøk tannlege eller tannpleier for å få en vurdering og eventuell behandling.
 • Kan hormonelle endringer påvirke tannkjøttets helse?
  Ja, hormonelle endringer, spesielt hos kvinner under graviditet, pubertet, menstruasjon, og overgangsalderen, kan gjøre tannkjøttet mer følsomt og mottakelig for tannkjøttbetennelse.
 • Hvordan behandles blødende tannkjøtt?
  Behandling kan variere avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av rengjøring mellom tennene betennelsen. En tannlege kan utføre en grundig rengjøring for å fjerne plakk og tannstein. I alvorligere tilfeller kan det være nødvendig med mer omfattende behandling som dypere rengjøring eller kirurgi.
 • Hva er forholdet mellom tannkjøttsykdom og andre sykdommer?
  Forskning viser at tannkjøttsykdom kan være assosiert med andre helseproblemer som hjertesykdom, diabetes og respiratoriske sykdommer. Bakteriene fra betent tannkjøtt kan komme inn i blodstrømmen og påvirke andre deler av kroppen.
 • Når bør jeg oppsøke tannlege for blødende tannkjøtt?
  Du bør oppsøke tannlege hvis du opplever vedvarende blødning fra tannkjøttet, spesielt hvis det behandle kommer med andre symptomer som smerte, hevelse, eller dårlig ånde som ikke forsvinner med god munnhygiene.
 • Hvordan kan jeg vite om blødningen i tannkjøttet er alvorlig?
  Blødning fra tannkjøttet som er sporadisk og mild, kan ofte håndteres med forbedret tannhygiene. Vedvarende, hyppig, eller kraftig blødning kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand som krever umiddelbar tannlegebehandling.

Sliter du med blødning fra tannkjøttet?

Bestill en undersøkelse hos oss. En tannlege eller tannpleier vil sjekke blødningen og vurdere om du har en form for tannkjøttbetennelse. Du vil få en behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise