Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannbehandling uten smerte: Vi hjelper deg å overvinne tannlegeskrekken

Odontofobi gjør det vankeligere for folk å gå til tannlegen

Hva kan du gjøre for å støtte en venn eller familiemedlem med tannlegeskrekk?

Tannlegeskrekk, eller odontofobi, er en frykt for å gå til tannlegen eller for tannbehandling. Mange mennesker lider angst for tannbehandling, og det kan være vanskelig for pasienter med tannlegeskrekk å få hjelp hos tannlegen.

Hvis du har en venn eller et familiemedlem som lider av sterk angst for tannbehandling, kan du være en støtteperson for dem. Det er viktig å lytte til dem og være tålmodig. Prøv å finne ut hva som skaper frykten deres og prøv å hjelpe dem med å finne måter å håndtere den på.

Det kan også være nyttig å finne en tannlege som er spesielt god på å håndtere pasienter med tannlegeskrekk/odontofobi og som kan tilby alternativer for tannbehandling.

Hva er alternativene for tannbehandling for personer med tannlegeskrekk?

Det finnes flere alternativer for tannbehandling for pasienter med tannlegeskrekk. En mulighet er å bruke en bedøvelse under behandlingen. Dette kan gi pasienten full kontroll under selve behandlingen og gjøre det mer behagelig for dem.

En annen mulighet er å bruke hypnose for å hjelpe pasienten med å slappe av og føle seg mer avslappet under behandlingen.

Det finnes også konsentrasjonsteknikker som kan hjelpe pasienten med å fokusere på noe annet enn tannbehandlingen, slik at de kan slappe av og føle seg mer komfortable.

Hva er fordelene ved å bruke en bedøvelse under tannbehandling?

Bruk av bedøvelse under tannbehandling kan være en god løsning for pasienter med tannlegeskrekk, da det gir dem full kontroll under behandlingen. Pasienten vil ikke føle smerter eller ubehag under behandlingen, og dette kan bidra til å redusere frykten deres.

I tillegg kan bedøvelse gjøre tannbehandlingen mer effektiv, da det gjør det mulig for tannlegen å utføre behandlingen uten å møte motstand eller ubehag hos pasienten.

Hvordan kan hypnose hjelpe mot tannlegeskrekk?

Hypnose kan være en nyttig metode for å hjelpe pasienter med tannlegeskrekk. Hypnose er en tilstand av avslapping og konsentrasjon, og kan bidra til å redusere angst og frykt.

Under hypnose kan pasienten føle seg mer avslappet og rolig, noe som kan hjelpe dem med å takle tannbehandlingen bedre. Hypnose kan også bidra til å endre negative tanker og holdninger som pasienten har om tannbehandling, og gjøre dem mer åpne for å motta behandlingen.

Det er viktig å huske at hypnose ikke er en mirakelkur, og at det kan være nødvendig med flere sesjoner for å se resultater.

Er det vanskelig å gå til tannlegen pga frykt, det er flere beroligende metoder for de med odontofobi

Hva er fordelene ved å bruke konsentrasjonsteknikker under tannbehandling?

Konsentrasjonsteknikker kan være en nyttig metode for å hjelpe pasienter med tannlegeskrekk under tannbehandling. Teknikkene går ut på å fokusere på noe annet enn tannbehandlingen, slik at pasienten kan slappe av og føle seg mer komfortable.

Dette kan bidra til å redusere frykten og angsten som mange pasienter opplever hos tannlegen. Konsentrasjonsteknikker kan også bidra til å distrahere pasienten fra smerter og ubehag under behandlingen.

Det finnes ulike konsentrasjonsteknikker, som for eksempel å lytte til musikk eller å tenke på en positiv opplevelse.

Slik håndterer du tannlegeskrekk

Hvis du lider av tannlegeskrekk, kan det være vanskelig å håndtere frykten for å gå til tannlegen. Det finnes imidlertid noen ting du kan gjøre for å håndtere tannlegeskrekken:

 1. Snakk med tannlegen din: Fortell tannlegen om tannlegeskrekken din, slik at de kan tilpasse behandlingen etter dine behov.

 2. Finn en tannlege du føler deg komfortabel med: Det kan hjelpe å finne en tannlege du føler deg trygg og komfortabel med.

 3. Bruk avslappingsteknikker: Å lære avslappingsteknikker kan hjelpe deg å slappe av under tannbehandlingen.

 4. Bruk distraksjonsteknikker: Å lytte til musikk eller tenke på noe annet enn tannbehandlingen kan bidra til å distrahere deg under behandingen, noe som kan hjelpe deg å føle deg mer avslappet og komfortabel. Det kan også være nyttig å ta med en støtteperson til tannlegen, som kan være til hjelp og støtte under behandlingen.

  Hva er fordelene ved å bruke distraksjonsteknikker under tannbehandling?

  Bruk av distraksjonsteknikker under tannbehandling kan bidra til å redusere frykten og angsten som mange pasienter opplever hos tannlegen. Dette kan gjøre tannbehandlingen mer behagelig for pasienten, og bidra til at de føler seg mer avslappet og trygg.

  Distraksjonsteknikker kan også bidra til å redusere smerteopplevelsen under behandlingen, ved at pasienten fokuserer på noe annet enn smerten. Det finnes ulike distraksjonsteknikker, som for eksempel å lytte til musikk eller å tenke på en positiv opplevelse.

Å tenke på en positiv opplevelse kan være en nyttig distraksjonsteknikk under tannbehandling. Dette kan bidra til å fokusere tankene dine på noe annet enn tannbehandlingen, og hjelpe deg å slappe av og føle deg mer avslappet.

Det kan være nyttig å ha en liste med positive opplevelser du kan tenke på under tannbehandlingen, slik at du alltid har noe å fokusere på.

Det kan også være lurt å øve på distraksjonsteknikkene før du går til tannlegen, slik at du føler deg mer forberedt og komfortabel under behandlingen

Redd for tannlegen? Odontofobi er helt vanlig hos mange av pasientene våre.

Hva er fordelene ved å bruke avslappingsteknikker under tannbehandling?

Avslappingsteknikker kan være en nyttig metode for å hjelpe pasienter med tannlegeskrekk under tannbehandling. Teknikkene går ut på å lære pasienten å slappe av og føle seg mer komfortable under behandlingen.

Dette kan bidra til å redusere frykten og angsten som mange pasienter opplever hos tannlegen. Avslappingsteknikker kan også bidra til å redusere smerteopplevelsen under behandlingen, ved at pasienten føler seg mer avslappet og trygg.

Det finnes ulike avslappingsteknikker, som for eksempel pustingsteknikker eller visualisering.

Hvordan kan du forberede deg på tannbehandling hvis du har tannlegeskrekk?

Hvis du lider av tannlegeskrekk, kan det være lurt å forberede deg på tannbehandlingen på forhånd. Dette kan bidra til å redusere frykten og angsten din, og gjøre tannbehandlingen mer behagelig. Her er noen tips du kan prøve:

 1. Snakk med tannlegen din: Fortell tannlegen om tannlegeskrekken din, slik at de kan tilpasse behandlingen etter dine behov.

 2. Finn en tannlege du føler deg komfortabel med: Det kan hjelpe å finne en tannlege du føler deg trygg og komfortabel med.

 3. Bruk avslappingstekker: Å lære avslappingsteknikker kan hjelpe deg å slappe av under tannbehandlingen.

  1. Bruk distraksjonsteknikker: Å lytte til musikk eller tenke på noe annet enn tannbehandlingen kan bidra til å distrahere deg under behandlingen.

  2. Ta med en støtteperson: Å ha en støtteperson med deg til tannlegen kan være til hjelp og støtte under behandlingen.

  3. Bruk narkose eller bedøvelse: Hvis frykten og angsten din er veldig sterk, kan det være nyttig å vurdere å bruke narkose eller bedøvelse under behandlingen.

  4. Øv på distraksjonsteknikkene før behandlingen: Å øve på distraksjonsteknikkene før behandlingen kan hjelpe deg å føle deg mer forberedt og komfortabel under behandlingen.

  5. Sett av god tid til behandlingen: Å sette av god tid til tannbehandlingen kan bidra til å redusere stress og frykt.

  6. Velg en tannbehandling som passer for deg: Det finnes ulike tannbehandlinger å velge mellom, så det kan være lurt å vurdere hva som passer best for deg og tannlegeskrekken din.

  7. Snakk med andre om tannlegeskrekken din: Å snakke med andre om tannlegeskrekken din kan hjelpe deg å føle deg mer komfortabel og trygg. Det kan også være nyttig å lese om andres erfaringer og hvordan de har håndtert tannlegeskrekken sin.

  Hva bør du vurdere når du velger en tannlege hvis du har tannlegeskrekk?

  Hvis du lider av tannlegeskrekk, kan det være lurt å vurdere følgende når du velger en tannlege:

 1. Kommunikasjon: Det kan være lurt å velge en tannlege som du føler deg komfortabel med å snakke med, og som forstår tannlegeskrekken din.

 2. Erfaring: Det kan være lurt å velge en tannlege som har erfaring med å håndtere pasienter med tannlegeskrekk.

 3. Tilpasset behandling: Det kan være lurt å velge en tannlege som tilbyr tilpasset behandling for pasienter med tannlegeskrekk,som for eksempel narkose eller bedøvelse.

  1. Rengjøringsrutiner: Det kan være lurt å vurdere om tannlegen har strenge rengjøringsrutiner, for å bidra til å redusere frykten for smitte.

  2. Støtteperson: Det kan være lurt å vurdere om tannlegen tillater at du tar med en støtteperson til behandlingen.

  Hva er fordelene ved å bruke hypnose mot tannlegeskrekk?

  Hypnose kan være en nyttig metode for å hjelpe pasienter med tannlegeskrekk. Dette går ut på å endre pasientens oppfatning av tannbehandlingen, ved å gi dem en følelse av full kontroll og avslapning.

  Hypnose kan bidra til å redusere frykten og angsten som mange pasienter opplever hos tannlegen, og gjøre tannbehandlingen mer behagelig. Det kan også bidra til å redusere smerteopplevelsen under behandlingen.

  10 tips mot tannlegeskrekk

  1. Snakk med tannlegen din om tannlegeskrekken din, slik at de kan tilpasse behandlingen etter dine behov.

  2. Finn en tannlege du føler deg komfortabel med.

  3. Lær avslappingsteknikker og øv på dem før behandlingen.

  4. Bruk distraksjonsteknikker under behandlingen, som for eksempel å lytte til musikk eller tenke på en positiv opplevelse.

  5. Ta med en støtteperson til tannlegen.

  6. Vurdér å bruke narkose eller bedøvelse under behandlingen.

  7. Sett av god tid til tannbehandlingen.

  8. Velg en tannbehandling som passer for deg og tannlegeskrekken din.

  9. Snakk med andre om tannlegeskrekken din, og lær av deres erfaringer.

  10. Vurdér å bruke hypnose for å hjelpe mot tannlegeskrekk.

  Odontofobi er vanlig hos flere. Beroligende, tilrettelagt behandling kan gjøre at man kan få bedre opplevelser.Det er ikke alltid helt enkelt å kontrollere frykt

  Tannlegeskrekk og massasje: Hva du bør vite om denne behandlingsformen?

Massasje kan være en nyttig behandlingsform for pasienter med tannlegeskrekk. Det går ut på å bruke beroligende massasjeteknikker for å hjelpe pasienten å slappe av og føle seg mer komfortabel under tannbehandlingen.

Massasje kan bidra til å redusere frykten og angsten som mange pasienter opplever hos tannlegen, og gjøre tannbehandlingen mer behagelig. Det kan også bidra til å redusere smerteopplevelsen under behandlingen.

Det er viktig å snakke med tannlegen din før du bestemmer deg for å prøve massasje som behandlingsform mot tannlegeskrekk.

Tannlegen kan hjelpe deg å vurdere om massasje er en hensiktsmessig behandlingsform for deg, og hjelpe deg med å finne en massør du føler deg komfortabel med.

 

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Tannbehandling

 Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   Tannbehandling    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.XfactonXfacton

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise