Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Narkose Tannlege | En revolusjonerende tilnærming til trygg og komfortabel tannbehandling

Narkose Tannlege | En revolusjonerende tilnærming til trygg og komfortabel tannbehandling

Barn er en av mange personer som kan dra nytte av behandlingen - narkose tannlege

Sedasjonstandpleie, et bemerkelsesverdig fremskritt innen tannbehandling, tilbyr en trøstende løsning for de som føler angst eller frykt for tannprosedyrer. Det innebærer bruk av medisin for å hjelpe personer med å slappe av under tannbehandlinger. Målet er å tilby en stressfri, smertefri opplevelse, og sikre at man mottar nødvendig pleie uten angst og ubehag tradisjonelt forbundet med tannlegebesøk.

I denne omfattende guiden vil vi fordype oss i nyansene av sedasjonstandpleie. Vi vil utforske dens fordeler, de forskjellige typer sedasjon som er tilgjengelige, prosessen som er involvert, og hvem som kan dra nytte av den.

Enten du er en pasient som gruer deg til tannlegetimer, eller en omsorgsperson som ser etter de beste alternativene for en du er glad i, vil denne artikkelen gi verdifull innsikt i sedasjonstandpleiens verden.

Typer sedasjon som brukes hos tannlegen

 

Hvilken narkosebehandling du trenger kommer ann på din situasjon

Sedasjon i tannpleie kan administreres på flere måter, hver tilpasset forskjellige angstnivåer og typer prosedyrer. Det er avgjørende for pasientene og tannlegene å forstå disse alternativene for å bestemme den beste tilnærmingen for hvert enkelt tilfelle.

 1. Lystgass (nitrous oxide):

  Dette er en mild sedativ og er den mest brukte metoden i tannlegepraksis. Den administreres gjennom en maske som lar deg puste inn gassen. Den hjelper deg å slappe av, men du forblir bevisst og kan kommunisere med tannlegen.

 2. Orale sedativer:

  Dette er medisiner som tas oralt før en tannprosedyre. Man sovner ikke, men får deg til å slappe av betydelig. Sedasjonsnivået kan justeres, noe som gjør det til et allsidig alternativ for forskjellige angstnivåer.

 3. IV sedasjon:

  Dette innebærer sedative legemidler som administreres intravenøst. Det fungerer raskt, og styrken kan justeres i sanntid av tannlegen. IV sedasjon kan indusere en tilstand av dyp avslapning, og man har ofte lite minne om prosedyren etterpå.

 4. Generell anestesi:

  Brukes til mer omfattende tannprosedyrer og setter deg i en dyp søvn. Denne metoden er generelt reservert for komplekse tilfeller eller pasienter med ekstrem tannfobi. Spør tannlegen din om du er interessert i å prøve generell anestesi.

Hver av disse sedasjonsmetodene har sine egne fordeler og hensyn. Det er viktig at du som pasient diskuterer din medisinske historie, angstnivå og spesifikasjoner til tannprosedyren med tannlegen for å bestemme den mest passende typen tannbehandling i narkose.

Prosessen for narkose tannlege

b75f0c72 7856 4df3 b247 3fc6ac0601b3

Prosessen med sedasjonstandpleie innebærer flere nøkkeltrinn, som sikrer både sikkerhet og komfort for pasienten. Det er en samarbeidsprosess mellom pasienten og tannlegen, tilpasset individuelle behov og omstendigheter.

 1. Konsultasjon og evaluering:

  Før enhver prosedyre under narkose, er en grundig konsultasjon essensiell. Tannlegen evaluerer pasientens medisinske historie, diskuterer angstnivåer, og forklarer de forskjellige sedasjonsalternativene. Dette trinnet sikrer at den valgte metoden er trygg og passende for pasienten.

 2. Instruksjoner før prosedyren:

  Når en sedasjonsmetode er valgt, gir tannlegen spesifikke instruksjoner for å forberede deg til prosedyren. Dette kan inkludere å faste for en viss periode før avtalen og arrangere for noen til å kjøre deg hjem etterpå, da noen sedasjonsmetoder kan påvirke kjøreevnen. Det er viktig å ikke kjøre bil om du har fått beskjed om å unngå det.

 3. Under prosedyren:

  På dagen før prosedyren, overvåker tannlegen pasientens vitale tegn nøye mens de administrerer sedativet. Sedasjonsnivået justeres etter behov, og sikrer at pasienten forblir komfortabel og avslappet gjennom hele behandlingen.

 4. Etterbehandling:

  Etter prosedyren tilbringer pasienten vanligvis kort tid i et pauseområde mens effektene av sedativet avtar. Tannlaget gir instruksjoner for etterbehandling, som kan inkludere hvile, å unngå visse matvarer eller drikker, og medisinering om nødvendig. Det er viktig å følge disse instruksjonene for å sikre en jevn bedring.

Denne pasient-sentrerte tilnærmingen maksimerer ikke bare komfort, men forbedrer også effektiviteten av tannbehandlingen, da en avslappet pasient gjør det mulig å få en mer effektiv prosedyre.

Hvem kan dra nytte av tannbehandling under sedasjon

 

Tannbehandlingen blir gjort av tannleger som har erfaring med narkose

Sedasjonstandpleie er ikke bare for de med tannlegeskrekk. Det tilbyr fordeler til et bredt spekter av personer, noe som gjør tannbehandling tilgjengelig og komfortabel for mange.

 1. De med tannlegeskrekk eller fobi:

  De mest vanlige kandidatene for sedasjonstandpleie er individer som opplever betydelig frykt eller angst for tannlegebesøk. Sedasjon kan hjelpe dem med å forbli rolige og avslappet, noe som gjør nødvendig tannbehandling mulig.

 2. Individer med lav smerteterskel:

  Noen mennesker er mer følsomme for smerte enn andre. Sedasjonstandpleie kan hjelpe til med å håndtere ubehag under tannprosedyrer, noe som gjør opplevelsen mer utholdelig.

 3. De med brekningsrefleks:

  En sterk brekningsrefleks kan gjøre tannbehandlinger utfordrende. Sedasjon hjelper til med å redusere denne refleksen, noe som tillater jevnere og raskere tannarbeid.

 4. Barn:

  Sedasjon kan være spesielt gunstig for unge mennesker som har vanskeligheter med å sitte stille eller er redde for tannprosedyrer. Det sikrer et trygt og rolig miljø for både barn og tannlege.

 5. Pasienter som gjennomgår lange eller komplekse prosedyrer:

  For prosedyrer som er lange eller innebærer komplekst tannarbeid, kan sedasjonstandpleie hjelpe pasienter med å forbli komfortable gjennom hele behandlingen.

 6. Individer med spesielle behov:

  Pasienter med visse kognitive eller fysiske vansker som gjør standard tannbehandling utfordrende, kan også dra nytte av sedasjon, da det hjelper med å redusere stress og lette behandlingen.

Sedasjonstandpleie åpner en verden av tannbehandling for de som ellers ville unngått tannlegen, og sikrer at alle har tilgang til den munnhelsebehandlingen de trenger.

Konklusjon

 

Narkose har åpnet dører for flere

Sedasjonstandpleie har transformert landskapet for tannbehandling. Denne tilnærmingen har gjort tannbehandling i narkose mer tilgjengelig og langt mindre avskrekkende for et mangfold av pasienter.

Dette markerer et betydelig fremskritt innen tannpleieteknologi og pasientomsorg, og tilbyr en løsning for dem som tradisjonelt har unngått tannbehandlinger grunnet frykt, ubehag, eller andre utfordringer.

Kjernen i sedasjonstandpleie ligger i å tilby en trygg, effektiv og behagelig opplevelse under tannbehandling. Det dreier seg ikke kun om å redusere frykt; det handler om å gjøre tannhelse tilgjengelig for alle, uansett utfordringer eller bekymringer. Med et utvalg av alternativer, fra milde sedativer til full narkose, er det mulig å finne en skreddersydd løsning for enhver situasjon.

Under tannbehandlingen, enten det er under våken tilstand med intravenøs sedasjon eller i full narkose, er pasientens komfort og sikkerhet prioritert. Pasienter som gjennomgår behandling under narkose, bør ikke kjøre bil resten av dagen og bør gi beskjed til sin tannlege om alle medisinske tilstander og medisiner de tar. Det er vanlig at pasienter blir bedt om å faste i minst 6 timer før de får intravenøs sedasjon eller annen form for narkose hos tannlegen.

Ved å omfavne disse metodene, håper vi at flere vil søke etter den tannbehandlingen de trenger, noe som vil bidra til bedre generell munnhelse og velvære. Sedasjonstandpleie er mer enn bare en tjeneste; det er en gateway til bedre helse og en forbedret livskvalitet for mange.

Er du interessert i narkosebehandling?

Kontakt oss gjerne for en konsultasjon. Bestill time her.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Coachable Pro provides you with a step-by-step education on starting your coaching business from scratch included for free with your subscription to our coaching platform. This includes 5 modules and a customizable business plan to walk you through each step to create a successful coaching business from the ground up.Whether you are just launching your coaching business or have been coaching for years, Coachable Pro is the simple and flexible coaching platform built around our proven approach and methodology to build, grow, and manage a successful coaching business.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise