Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Narkose Tannlege: En guide til tannbehandling under narkose hos tannlegen.

Hva er tannbehandling under narkose

Du får full narkose/ generell anestesi hos oss om du ønsker. Snakk med oss om informasjon rundt flere behandlinger

 

Tannbehandling under narkose, også kjent som generell anestesi, er en type tannbehandling som gjøres mens pasienten er i en tilstand av fullstendig bevisstløshet.

Dette betyr at pasienten ikke vil være i stand til å føle smerte eller bevisst følge med på det som skjer under behandlingen.

Generell anestesi administreres gjennom et intravenøst stoff eller gass, og er vanligvis bare nødvendig for alvorlige tannlegeskrekk eller for alvorlige tannbehandlinger som krever lang tid.

Hva er sedasjon for tannbehandling

Sedasjon for tannbehandling, også kjent som intravenøs sedasjon, er en type tannbehandling som gjøres mens pasienten sover, men pasienten kan vekkes vist det er behov for det.

Intravenøs sedasjon/lett narkose administreres direkte inn i blodåren på underarmen eller hånden. Det er ofte et godt alternativ for pasienter med tannlegeskrekk eller for kompliserte tannbehandlinger eller pasienter med sterke brekningsreflekser .

Hvordan fungerer narkose hos tannlegen

Narkose hos tannlegen administreres av en spesialist kalt anestesilege. Anestesilege vil først evaluere pasientens helse og medisinsk historie for å bestemme den mest passende typen narkose for pasienten.

Deretter vil anestesilege administrere narkosen og overvåke pasienten under hele tannbehandlingen for å sikre at pasienten er trygg og komfortabel. Selve innsovningen er det vanlig at tar noen minutter.

Hva er en narkose tannlege og hva gjør de?

En narkose tannlege er en tannlege som har tilleggsutdannelse i å administrere narkose og sedasjon under tannbehandling.

Narkose tannlegen vil samarbeide med anestesilege for å sikre at pasienten er trygg og komfortabel under hele tannbehandlingen, og vil også sørge for at tannbehandlingen blir utført på den mest skånsomme måten.

Eiksmarka Tannlegesenter ønsker deg velkommen for alle behandlinger hos vårt narkoseteam. Kontakt oss for en gratis konsultasjon

 

Når trenger jeg en narkose tannlege?

Du kan ha behov for en narkose tannlege hvis du har alvorlig tannlegeskrekk eller en fysisk eller psykisk tilstand som gjør det vanskelig å gjennomføre en vanlig tannbehandling.

Du kan også ha behov for en narkose tannlege hvis du har en alvorlig tannlidelse eller trenger en komplisert tannbehandling som krever lang tid.

Det kan også være at du bare ønsker å være i en tilstand av fullstendig bevisstløshet under tannbehandlingen for å føle deg mer avslappet og komfortabel.

Hvordan forbereder jeg meg på en tannbehandling i narkose?

Det er viktig at du gir tannlegen din fullstendig informasjon om din helse og eventuelle medisiner du tar før du får en tannbehandling under narkose. Du bør også informere tannlegen om du har noen sykdommer eller tilstander som kan påvirke narkosen.

Tannlegen din vil gi deg instruksjoner om hvordan du skal forberede deg på tannbehandlingen, inkludert eventuelle restriksjoner på mat eller væske du bør følge før behandlingen.

Hva skjer under en tannbehandling under narkose?

Under en tannbehandling under narkose, vil anestesilege administrere narkosen gjennom et intravenøst stoff eller gass.

Når du er i en tilstand av fullstendig bevisstløshet, vil tannlegen din kunne utføre tannbehandlingen.

Tannbehandlingen kan vare fra noen få minutter til flere timer, avhengig av omfanget av behandlingen. Anestesilege vil overvåke deg under hele tannbehandlingen for å sikre at du er trygg og komfortabel.

Er tannbehandling under narkose trygt?

Tannbehandling under narkose er generelt sett trygt når det utføres av en kvalifisert tannlege og anestesilege. Likevel, som med enhver form for medisinsk behandling, er det en viss risiko forbundet med narkose.

Det er viktig at du informerer tannlegen din om alle sykdommer eller medisiner du tar, slik at de kan vurdere om narkose er trygt for deg.

Tannlegen din vil også gi deg instruksjoner om hvordan du skal forberede deg på tannbehandlingen, inkludert eventuelle restriksjoner på mat eller væske du bør følge før behandlingen.

Hva er fordelene med å velge en tannlege som tilbyr narkose?

En av hovedfordelene med å velge en tannlege som tilbyr narkose, er at det gir deg muligheten til å få utført tannbehandlingen i en tilstand av fullstendig bevisstløshet, noe som kan være spesielt nyttig for pasienter med tannlegeskrekk eller for kompliserte tannbehandlinger som krever lang tid.

Narkosebehandling/ generell anestesi kan du gjennomføre for flere typer behandlinger hos Eiksmarka Tannlegesenter

 

Hvordan velger jeg en pålitelig narkose tannlege?

Det er viktig å velge en pålitelig narkose tannlege for å sikre at du får den best mulige tannbehandlingen. Her er noen tips for å velge en pålitelig narkose tannlege:

   • Sørg for at tannlegen din har tilleggsutdannelse i narkose og sedasjon.

   • Sjekk at tannlegen din har fått god omtale fra tidligere pasienter.

   • Sjekk at tannlegen din har en god sikkerhetsrutine for narkose og sedasjon.

   • Sørg for at tannlegen din har tilgang til nødvendig utstyr og medisiner for å håndtere eventuelle komplikasjoner under narkose.

  Hva koster en tannbehandling i narkose?

  Kostnadene for en tannbehandling under narkose kan variere avhengig av omfanget av behandlingen, hvilken type narkose som brukes.

  Tannbehandling under narkose kan være dyrt, men noen forsikringer dekker en del av kostnadene for en tannbehandling under narkose.

  Du kan også vurdere å søke om refusjon gjennom Helfo hvis du har en tannbehandling under narkose som ikke er dekket av forsikringen din.

  Det er også en god idé å be om en detaljert kostnadsoversikt fra tannlegen din før du starter behandlingen, slik at du vet hva du kan forvente å betale.

  Kan jeg bruke Helfo – Refusjon for å dekke noen av kostnadene for en tannbehandling under narkose?

  Det er mulig å søke om refusjon gjennom Helfo for tannbehandling under narkose hvis behandlingen ikke er dekket av forsikringen din.

  For å søke om refusjon, må du først få en detaljert kostnadsoversikt fra tannlegen din og deretter sende denne oversikten, sammen med en søknad om refusjon, til Helfo. Helfo vil deretter vurdere søknaden din og gi deg beskjed om hva som er dekket av refusjonen.

  Hvordan kan jeg redusere smerte og ubehag etter en narkose behandling?

  Det er vanlig å føle litt smerte og ubehag etter en narkose behandling, men dette bør gå over etter noen dager. For å redusere smerte og ubehag etter behandlingen, kan du:

    • Ta smertestillende medisiner som foreskrevet av tannlegen din.

    • Unngå å spise harde eller krydrete matvarer den første tiden etter behandlingen.

    • Unngå å tygge på den behandlede siden av munnen din de første dagene etter behandlingen.

    • Bruk kaldt komprimer for å lindre hevelse i ansiktet ditt.

    • Hold munnen din ren ved å skylle med mild saltvann etter måltider.

    • Unngå å røyke eller bruke tyggegummi den første tiden etter behandlingen, da dette kan føre til at du blør fra tannbehandlingsområdet.

   Hvis du opplever alvorlig smerte eller ubehag etter en narkose behandling, bør du kontakte tannlegen din så snart som mulig.

   Kan jeg få en narkose behandling hvis jeg har en spesiell diett eller medisiner jeg tar?

   Det er viktig at du informerer tannlegen din om alle medisiner du tar, inkludert reseptbelagte medisiner, urtepreparater og kosttilskudd, før du får en narkose behandling.

   Dette vil hjelpe tannlegen din å bestemme om narkose er trygt for deg og hvilken type narkose som er mest egnet for deg.

   Du bør også informere tannlegen din om du har noen spesielle diettrestriksjoner eller allergier.

   Tannlegen din kan gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du skal forberede deg på tannbehandlingen, inkludert eventuelle restriksjoner på mat eller væske du bør følge før behandlingen.

   Det er viktig å ikke spise noe mat 6 timer før du får narkose, men du kan drikke vann inntil to timer før narkosebehandling.

   Hva skjer hvis jeg avbestiller eller utsetter en tannbehandling i narkose?

   Hvis du avbestiller eller utsetter en tannbehandling med narkose, bør du kontakte tannlegen din så snart som mulig.

   Tannlegen din kan gi deg instruksjoner om hvordan du skal fortsette å forholde deg til den planlagte behandlingen.

   Det kan være at tannlegen din vil planlegge en ny tannbehandlingstime for deg, eller at du må gjøre noen endringer i din medisinering eller diett før du kan få behandlingen.

   Få en gratis konsultasjon hos Eiksmarka Tannlegesenter. Vi kommer til å gi deg all informasjonen du trenger for selve behandlingen.

    

   Er det noen risikoer forbundet med å ta en narkose behandling?

   Som med enhver form for medisinsk behandling, er det en viss risiko forbundet med narkose. Noen av de vanligste risikoene inkluderer:

     • Allergiske reaksjoner på narkosemedisiner.

     • Kvalme og oppkast etter narkose.

     • Sår hals eller stemmeendringer fra gassnarkose.

     • Hukommelsestap eller forvirring etter narkose.

    Disse risikoene er generelt sett svært sjeldne, og de fleste pasienter har ingen problemer etter en narkose behandling. Det er viktig at du informerer tannlegen din om alle sykdommer eller medisiner du tar, slik at de kan vurdere om narkose behandling kan være et alternativ for deg.

       

    Narkose Tannlege

     Narkose Tannlege    

    På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

       

    Narkose Tannlege

     Narkose Tannlege    

    På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.XfactonXfacton

    Du får full narkose/ generell anestesi hos oss om du ønsker. Snakk med oss om informasjon rundt flere behandlinger

     

    Hva er tannbehandling under narkose

    Tannbehandling under narkose, også kjent som generell anestesi, er en type tannbehandling som gjøres mens pasienten er i en tilstand av fullstendig bevisstløshet.

    Dette betyr at pasienten ikke vil være i stand til å føle smerte eller bevisst følge med på det som skjer under behandlingen.

    Generell anestesi administreres gjennom et intravenøst stoff eller gass, og er vanligvis bare nødvendig for alvorlige tannlegeskrekk eller for alvorlige tannbehandlinger som krever lang tid.

    Hva er sedasjon for tannbehandling

    Sedasjon for tannbehandling, også kjent som intravenøs sedasjon, er en type tannbehandling som gjøres mens pasienten sover, men pasienten kan vekkes vist det er behov for det.

    Intravenøs sedasjon/lett narkose administreres direkte inn i blodåren på underarmen eller hånden. Det er ofte et godt alternativ for pasienter med tannlegeskrekk eller for kompliserte tannbehandlinger eller pasienter med sterke brekningsreflekser .

    Hvordan fungerer narkose hos tannlegen

    Narkose hos tannlegen administreres av en spesialist kalt anestesilege. Anestesilege vil først evaluere pasientens helse og medisinsk historie for å bestemme den mest passende typen narkose for pasienten.

    Deretter vil anestesilege administrere narkosen og overvåke pasienten under hele tannbehandlingen for å sikre at pasienten er trygg og komfortabel. Selve innsovningen er det vanlig at tar noen minutter.

    Hva er en narkose tannlege og hva gjør de?

    En narkose tannlege er en tannlege som har tilleggsutdannelse i å administrere narkose og sedasjon under tannbehandling.

    Narkose tannlegen vil samarbeide med anestesilege for å sikre at pasienten er trygg og komfortabel under hele tannbehandlingen, og vil også sørge for at tannbehandlingen blir utført på den mest skånsomme måten.

    Eiksmarka Tannlegesenter ønsker deg velkommen for alle behandlinger hos vårt narkoseteam. Kontakt oss for en gratis konsultasjon

     

    Når trenger jeg en narkose tannlege?

    Du kan ha behov for en narkose tannlege hvis du har alvorlig tannlegeskrekk eller en fysisk eller psykisk tilstand som gjør det vanskelig å gjennomføre en vanlig tannbehandling.

    Du kan også ha behov for en narkose tannlege hvis du har en alvorlig tannlidelse eller trenger en komplisert tannbehandling som krever lang tid.

    Det kan også være at du bare ønsker å være i en tilstand av fullstendig bevisstløshet under tannbehandlingen for å føle deg mer avslappet og komfortabel.

    Hvordan forbereder jeg meg på en tannbehandling i narkose?

    Det er viktig at du gir tannlegen din fullstendig informasjon om din helse og eventuelle medisiner du tar før du får en tannbehandling under narkose. Du bør også informere tannlegen om du har noen sykdommer eller tilstander som kan påvirke narkosen.

    Tannlegen din vil gi deg instruksjoner om hvordan du skal forberede deg på tannbehandlingen, inkludert eventuelle restriksjoner på mat eller væske du bør følge før behandlingen.

    Hva skjer under en tannbehandling under narkose?

    Under en tannbehandling under narkose, vil anestesilege administrere narkosen gjennom et intravenøst stoff eller gass.

    Når du er i en tilstand av fullstendig bevisstløshet, vil tannlegen din kunne utføre tannbehandlingen.

    Tannbehandlingen kan vare fra noen få minutter til flere timer, avhengig av omfanget av behandlingen. Anestesilege vil overvåke deg under hele tannbehandlingen for å sikre at du er trygg og komfortabel.

    Er tannbehandling under narkose trygt?

    Tannbehandling under narkose er generelt sett trygt når det utføres av en kvalifisert tannlege og anestesilege. Likevel, som med enhver form for medisinsk behandling, er det en viss risiko forbundet med narkose.

    Det er viktig at du informerer tannlegen din om alle sykdommer eller medisiner du tar, slik at de kan vurdere om narkose er trygt for deg.

    Tannlegen din vil også gi deg instruksjoner om hvordan du skal forberede deg på tannbehandlingen, inkludert eventuelle restriksjoner på mat eller væske du bør følge før behandlingen.

    Hva er fordelene med å velge en tannlege som tilbyr narkose?

    En av hovedfordelene med å velge en tannlege som tilbyr narkose, er at det gir deg muligheten til å få utført tannbehandlingen i en tilstand av fullstendig bevisstløshet, noe som kan være spesielt nyttig for pasienter med tannlegeskrekk eller for kompliserte tannbehandlinger som krever lang tid.

    Narkosebehandling/ generell anestesi kan du gjennomføre for flere typer behandlinger hos Eiksmarka Tannlegesenter

     

    Hvordan velger jeg en pålitelig narkose tannlege?

    Det er viktig å velge en pålitelig narkose tannlege for å sikre at du får den best mulige tannbehandlingen. Her er noen tips for å velge en pålitelig narkose tannlege:

      • Sørg for at tannlegen din har tilleggsutdannelse i narkose og sedasjon.

      • Sjekk at tannlegen din har fått god omtale fra tidligere pasienter.

      • Sjekk at tannlegen din har en god sikkerhetsrutine for narkose og sedasjon.

      • Sørg for at tannlegen din har tilgang til nødvendig utstyr og medisiner for å håndtere eventuelle komplikasjoner under narkose.

     Hva koster en tannbehandling i narkose?

     Kostnadene for en tannbehandling under narkose kan variere avhengig av omfanget av behandlingen, hvilken type narkose som brukes.

     Tannbehandling under narkose kan være dyrt, men noen forsikringer dekker en del av kostnadene for en tannbehandling under narkose.

     Du kan også vurdere å søke om refusjon gjennom Helfo hvis du har en tannbehandling under narkose som ikke er dekket av forsikringen din.

     Det er også en god idé å be om en detaljert kostnadsoversikt fra tannlegen din før du starter behandlingen, slik at du vet hva du kan forvente å betale.

     Kan jeg bruke Helfo – Refusjon for å dekke noen av kostnadene for en tannbehandling under narkose?

     Det er mulig å søke om refusjon gjennom Helfo for tannbehandling under narkose hvis behandlingen ikke er dekket av forsikringen din.

     For å søke om refusjon, må du først få en detaljert kostnadsoversikt fra tannlegen din og deretter sende denne oversikten, sammen med en søknad om refusjon, til Helfo. Helfo vil deretter vurdere søknaden din og gi deg beskjed om hva som er dekket av refusjonen.

     Hvordan kan jeg redusere smerte og ubehag etter en narkose behandling?

     Det er vanlig å føle litt smerte og ubehag etter en narkose behandling, men dette bør gå over etter noen dager. For å redusere smerte og ubehag etter behandlingen, kan du:

       • Ta smertestillende medisiner som foreskrevet av tannlegen din.

       • Unngå å spise harde eller krydrete matvarer den første tiden etter behandlingen.

       • Unngå å tygge på den behandlede siden av munnen din de første dagene etter behandlingen.

       • Bruk kaldt komprimer for å lindre hevelse i ansiktet ditt.

       • Hold munnen din ren ved å skylle med mild saltvann etter måltider.

       • Unngå å røyke eller bruke tyggegummi den første tiden etter behandlingen, da dette kan føre til at du blør fra tannbehandlingsområdet.

      Hvis du opplever alvorlig smerte eller ubehag etter en narkose behandling, bør du kontakte tannlegen din så snart som mulig.

      Kan jeg få en narkose behandling hvis jeg har en spesiell diett eller medisiner jeg tar?

      Det er viktig at du informerer tannlegen din om alle medisiner du tar, inkludert reseptbelagte medisiner, urtepreparater og kosttilskudd, før du får en narkose behandling.

      Dette vil hjelpe tannlegen din å bestemme om narkose er trygt for deg og hvilken type narkose som er mest egnet for deg.

      Du bør også informere tannlegen din om du har noen spesielle diettrestriksjoner eller allergier.

      Tannlegen din kan gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du skal forberede deg på tannbehandlingen, inkludert eventuelle restriksjoner på mat eller væske du bør følge før behandlingen.

      Det er viktig å ikke spise noe mat 6 timer før du får narkose, men du kan drikke vann inntil to timer før narkosebehandling.

      Hva skjer hvis jeg avbestiller eller utsetter en tannbehandling i narkose?

      Hvis du avbestiller eller utsetter en tannbehandling med narkose, bør du kontakte tannlegen din så snart som mulig.

      Tannlegen din kan gi deg instruksjoner om hvordan du skal fortsette å forholde deg til den planlagte behandlingen.

      Det kan være at tannlegen din vil planlegge en ny tannbehandlingstime for deg, eller at du må gjøre noen endringer i din medisinering eller diett før du kan få behandlingen.

      Få en gratis konsultasjon hos Eiksmarka Tannlegesenter. Vi kommer til å gi deg all informasjonen du trenger for selve behandlingen.

       

      Er det noen risikoer forbundet med å ta en narkose behandling?

      Som med enhver form for medisinsk behandling, er det en viss risiko forbundet med narkose. Noen av de vanligste risikoene inkluderer:

        • Allergiske reaksjoner på narkosemedisiner.

        • Kvalme og oppkast etter narkose.

        • Sår hals eller stemmeendringer fra gassnarkose.

        • Hukommelsestap eller forvirring etter narkose.

       Disse risikoene er generelt sett svært sjeldne, og de fleste pasienter har ingen problemer etter en narkose behandling. Det er viktig at du informerer tannlegen din om alle sykdommer eller medisiner du tar, slik at de kan vurdere om narkose behandling kan være et alternativ for deg.

       Komplett tannundersøkelse

       En undersøkelse inkluderer:

       • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
       • 2 røntgenbilder
       • Enkel rens
       • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

       Nå kun Kr. 990,- 

       Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

       Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

       Mer å lese

       Sjekk ut artikler fra vår blogg

       Ingen flere innlegg å vise