Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Hvordan snorkeskinner kan forandre livet ditt

Oppdag hvordan en snorkeskinne kan forbedre livet ditt ved å redusere snorking og søvnapné, og gi deg bedre søvnkvalitet. + Andre metoder for snorking.

En snorkeskinne er en enkel, men effektiv løsning for de som sliter med snorking og søvnapné. I denne artikkelen vil vi se nærmere på fordelene med å bruke dette apparatet. Vi vil diskutere hvordan de fungerer, hvorfor de er nyttige, og hva du kan forvente av behandlingen. Dette er relevant for alle som ønsker bedre søvnkvalitet og en løsning på snorkeproblemer.

Hvordan snorkeskinner fungerer

Illustrasjon av hvordan snorkeskinner fungerer

Den fungerer ved å holde underkjeven og tungen på plass mens du sover. Dette forhindrer at de faller bakover og blokkerer luftveiene, som er en vanlig årsak til snorking. De kommer i ulike former og størrelser, men de fleste er laget av mykt plastmateriale som er behagelig å ha i munnen. De plasseres enkelt over tennene og justeres for å passe til din spesifikke kjeveform og størrelse.

De fungerer også ved å holde luftveiene åpne og øke luftstrømmen, noe som reduserer sjansen for at du opplever pustestopp under søvnen. Dette er spesielt viktig for personer som lider av søvnapné.

Fordeler

Fordelene med snorkeskinne for søvnkvalitet vist i tannlegekontor

Det er ingen tvil om at apparatet kan ha en positiv effekt på søvnkvaliteten. Ved å forhindre snorking og pustestopp, vil personer som bruker snorkeskinner oppleve en bedre natts søvn. Dette fører til mer energi og våkenhet i løpet av dagen, og kan også redusere risikoen for søvnapnérelaterte helseproblemer som høyt blodtrykk og hjertesykdom.

I tillegg vil de bidra til å forbedre partnerens søvnkvalitet. Snorking kan være en stor forstyrrelse for den andre personen i sengen, og snorkeskinner kan eliminere dette problemet. Dette fører til mer harmoniske søvnmønstre og et bedre forhold.

Snorkeskinne vs. CPAP: Hva er best?

Vakkert designet tannlegekontor med fokus på snorkeskinne vs. CPAP-maskiner

Mange personer som lider av søvnapné må velge mellom å bruke en snorkeskinne eller CPAP-maskin for behandling. Selv om begge har sine fordeler, er skinnen ofte foretrukket på grunn av sin enkelhet menn og bekvemmelighet. CPAP-maskiner kan være tunge og ubehagelige å bruke, og mange finner det vanskelig å sove med dem. Derfor er skinnene et populært alternativ, spesielt for de som ikke har alvorlige tilfeller av søvnapné.

I tillegg er de en rimeligere løsning sammenlignet med CPAP-maskiner, som kan være pasienter kostbare. Samt er de også enkle å rengjøre og vedlikeholde. Men det er viktig å merke seg at personer med alvorlig søvnapné bør konsultere en lege for å finne den beste behandlingsmetoden.

Tips for å tilpasse og bruke skinnen

Tannlege viser hvordan man kan tilpasse og bruke snorkeskinne

For å få maksimalt utbytte av skinnen, er det viktig å tilpasse den riktig og bruke den regelmessig. Først bør du følge instruksjonene fra din tannlege eller produsent for å justere skinnen til riktig størrelse og passform. Dette sikrer at den fungerer optimalt for din kjeve.

Det kan ta noen netter å bli vant til å sove med apparatet, men det er viktig å bruke den hver natt for best resultat. Det er også viktig å rengjøre skinnen regelmessig for å unngå bakterievekst. Følg rengjøringsinstruksjonene som følger med skinnen, og unngå å bruke tannkrem eller varmt vann da dette kan skade materialet.

Spørsmål og svar

 • Hva er en snorkeskinne?
  Det er en enhet som brukes i munnen for å forhindre snorking ved å holde underkjeven i en fremoverposisjon. Dette hjelper til med å holde de øvre luftveiene åpne, noe som reduserer snorking og forbedrer søvnkvaliteten.
 • Hvem kan bruke snorkeskinne?
  De kan brukes av personer som snorker eller lider av mild til moderat søvnapné. De er ofte anbefalt av tannleger og leger som et alternativ til CPAP.
 • Er snorkeskinne komfortable å bruke?
  De fleste er komfortable etter en kort tilvenningsperiode. De er laget for å passe til brukernes tenner og munnhule, noe som gir en god passform og komfort.
 • Hvordan sammenlignes snorkeskinne med CPAP?
  Mens CPAP er mer effektiv for alvorlig søvnapné, er snorkeskinne et godt alternativ for mildere tilfeller snorkingen og for de som ikke tolererer CPAP. Skinnene er også mer bærbare og mindre påtrengende.
 • Hvor lenge varer en snorkeskinne?
  Med riktig pleie kan den vare fra 1 til 2 år. Tannlegen din kan gi spesifikke råd basert på din skinnes materiale og bruk.
 • Hvordan tilpasses en snorkeskinne?
  De kan tilpasses av en tannlege for å sikre at de passer perfekt til tennene dine. Dette øker både komfort og effektivitet.
 • Kan snorkeskinne hjelpe med søvnapné?
  Ja, den kan hjelpe med mild til moderat søvnapné ved å forhindre pustestopp ved å holde i svelget luftveiene åpne.
 • Er det noen bivirkninger ved bruk av snorkeskinne?
  Noen kan oppleve kjeveubehag eller tørr munn, men disse symptomene avtar vanligvis etter en tilvenningsperiode.
 • Hvor kan jeg kjøpe en snorkeskinne?
  De kan kjøpes gjennom tannleger, spesialbutikker eller online. Det er viktig å få en som er tilpasset av en profesjonell for best resultat.

Sliter du med snorking og/eller søvnapné?

Bestill gratis konsultasjon hos oss, så hjelper vi deg med snorkingen din. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise