Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Få hvitere tenner med hjemmebleking

Oppdag hvordan du kan få hvitere tenner hjemme med trygge og effektive godkjente tannblekingsmetoder. Les om fordeler og hvorfor du bør konsultere tannlege.

Ønsket om hvitere tenner er vanlig, og mange ser etter løsninger som kan utføres hjemme for å oppnå dette. Tannbleking hjemme med produkter fra tannlegen er en trygg og effektiv metode.

Denne artikkelen vil dekke hvordan du kan få hvitere tenner hjemme ved hjelp av tannlege-godkjente blekemidler, hva prosessen innebærer, og hvordan du kan opprettholde resultatene.

Hva er hjemmebleking?

En person demonstrerer tannbleking hjemme i et moderne bad for å få hvitere tenner

Hjemmebleking er en prosedyre som innebærer bruk av tannlege-godkjente blekemidler for å fjerne misfarging og gi tennene et hvitere utseende. Dette kan gjøres ved hjelp av ulike metoder, som for eksempel tannblekingsstrips, pensler eller skinner med blekemiddel.

Det finnes også mange hjemmeremedier som påstås å kunne bleke tennene, men det er viktig å være forsiktig med disse da de ikke nødvendigvis er like trygge og effektive som produkter fra tannlegen.

Det er også viktig å nevne at bleking ikke vil kunne fjerne misfarging som skyldes dype flekker eller skader på tannemaljen. I slike tilfeller bør du oppsøke en tannlege for mer omfattende behandlinger.

Hvordan gjøre tannbleking hjemme

Prosessen kan variere avhengig av hvilken metode du velger å bruke. Generelt sett vil det innebære å påføre blekemiddelet på tennene og la det virke i en viss tid før det skylles av.

Det er svært viktig å følge instruksjonene nøye for å oppnå ønsket resultat og for å unngå eventuelle bivirkninger som irritasjon eller økt følsomhet i tennene.

Noen produkter vil også kreve gjentatte behandlinger for å oppnå en tilfredsstillende grad av hvitere tenner. Det er derfor viktig å ha realistiske forventninger og være tålmodig i prosessen.

Det anbefales også å unngå mat og drikke som kan misfarge tennene, som for eksempel kaffe, te eller rødvin, mens du bleker tennene hjemme.

Fordeler og ulemper hjemmebleking

Fordelene med hjemmebleking er først og fremst at det kan gi deg et hvitere smil uten å måtte besøke en tannlege hver gang. Det er også mer kostnadseffektivt sammenlignet med profesjonell bleking.

Ulempene inkluderer risikoen for bivirkninger som økt følsomhet eller irritasjon i tennene, samt muligheten for at resultatet ikke blir like jevnt eller varig som ved profesjonell behandling.

Det er også viktig å være klar over at tannbleking ikke vil gi samme resultat for alle, og det kan være begrensninger i hvor mye misfarging som kan fjernes.

Tips for å opprettholde hvitere tenner etter bleking

Person smiler med hvite tenner etter tannbleking i et moderne baderom

For å opprettholde resultatene blekingen er det viktig å ta godt vare på tennene dine. Dette inkluderer regelmessig børsting og bruk av tanntråd, samt begrensning av mat og drikke som kan misfarge tennene.

Det anbefales også å bruke et fluortilskudd eller munnskyll som kan styrke emaljen og beskytte mot nye flekker. Det kan også være lurt å unngå røyking, da dette kan føre til gule tenner og redusert effekt av tannbleking.

Det er også viktig å huske på at tannbleking ikke bør gjøres for ofte, da dette kan skade tannemaljen og føre til økt misfarging. Det anbefales derfor å vente minst 6 måneder mellom hver blekebehandling.

Med de riktige produktene og god oppfølging etter behandlingen, kan du nyte et hvitere smil som varer i lang tid. Husk å alltid konsultere med tannlegen din før du starter en tannblekeprosedyre hjemme for å sikre at det er trygt og egnet for deg.

For å oppnå hvitere tenner hjemme, bør du vurdere følgende punkter:

  • Velg tannblekingsprodukter som er godkjent av tannleger. Disse produktene inneholder ingredienser som er trygge og effektive for å bleke tennene dine. Unngå å bruke produkter som ikke er godkjent, da disse kan være skadelige for tennene dine.
  • Følg instruksjonene nøye. Det er viktig å følge instruksjonene på produktet du bruker for å oppnå ønsket resultat og unngå bivirkninger. Hvis du er usikker, bør du kontakte en tannlege for veiledning.
  • Vurder tilstanden til tennene dine før du begynner blekingen. Dersom du har tannproblemer som karies eller tannkjøttsykdom, bør du ikke bleke tennene dine hjemme. Dette kan forverre tilstanden og føre til alvorlige komplikasjoner.
  • Vær tålmodig. Bleking av tenner er en gradvis prosess, og resultatene vil variere fra person til person. Det kan ta flere uker før du ser en betydelig endring i fargen på tennene dine.
  • Unngå mat og drikke som kan misfarge tennene dine. Etter blekingen bør du begrense inntaket av mat og drikke som kan misfarge tennene dine, for eksempel kaffe, rødvin eller tobakksprodukter.

Ved å følge disse tipsene vil du kunne oppnå hvitere tenner hjemme på en trygg og effektiv måte. Husk å være tålmodig og følge instruksjonene nøye for best mulig resultat. Hvis du har spørsmål eller er usikker på prosessen, bør du alltid kontakte en tannlege for veiledning.

Spørsmål og svar

Hva er hjemmebleking?

Å utføre tannbleking hjemme innebærer bruk av tilpassede blekeskinner og blekemidler som du får fra tannlegen for å bleke tennene dine i komforten av ditt eget hjem. Du kan også kjøpe blekemidler på apoteket, men disse er ikke like bra som de du får av tannlegen. Vi anbefaler produkter godkjent av din tannlege.

Hvordan fungerer hjemmebleking?

Tannlegen lager skreddersydde skinner som fylles med blekemiddel. Du bruker disse skinnene i henhold til tannlegens instruksjoner, vanligvis i flere timer daglig eller over natten.

Er det trygt å bleke tennene hjemme?

Ja, med produkter fra tannlegen er trygt når du følger instruksjonene nøye. Tannlegen overvåker prosessen og gir deg veiledning.

Hvor lang tid tar det å se resultater fra blekingen?

Resultatene varierer, men mange ser forbedringer i løpet av noen få uker med regelmessig bruk av blekemidlene.

Kan tannbleking forårsake ising i tennene?

Noen kan oppleve midlertidig ising i tennene under blekeprosessen, men dette går vanligvis over etter at behandlingen er avsluttet.

Hva bør jeg unngå mens jeg bleker tennene hjemme?

Unngå mat og drikke som kan gi misfarging på tennene, som kaffe, te, rødvin og fargesterke matvarer, samt røyking.

Hvordan opprettholder jeg hvitere tenner etter bleking?

Oppretthold god munnhygiene ved å pusse tennene grundig, bruke tanntråd, og ha regelmessige tannlegebesøk. Unngå mat og drikke som kan misfarge tennene.

Hva er fordelene med hjemmebleking sammenlignet med profesjonell bleking på klinikken?

Hjemme er mer praktisk og kostnadseffektiv. Du har kontroll over prosessen og kan tilpasse behandlingen til din egen tidsplan. På klinikken får du raskere og mer nøye resultater.

Hvor mye koster tannbleking?

Kostnaden for varierer, men det er vanligvis billigere enn profesjonell bleking på klinikken. Konsulter tannlegen for nøyaktige priser.

Kan jeg bruke blekemidler kjøpt på apoteket i stedet for de jeg får hos tannlegen?

Produktene fra tannlegen er ofte sterkere og mer effektive enn de som selges på apoteket. Det er best å følge tannlegens anbefalinger for best resultat.

Er du interessert i tannbleking?

Kom til oss på en konsultasjon, så finner vi ut om hjemmebleking er noe for deg. Du vil få en behandlingsplan og et kostnadsoverslag. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise