Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

5 fordeler med gjennomsiktig tannregulering

Les om fordelene med gjennomsiktig tannregulering: Diskret, komfortabel og avtagbar, forbedret munnhygiene, tilpasset behandlingsplan, og effektiv.

Gjennomsiktig tannregulering, også kalt invisalign eller usynlig tannregulering, har blitt en populær løsning for både unge og voksne som ønsker å rette på tennene uten å bruke tradisjonelle metallreguleringer. Denne artikkelen vil utforske 5 fordeler med denne reguleringen, inkludert hvordan det fungerer, hva du kan forvente, og hvorfor det kan være et bedre alternativ for deg. Vi vil også se på de praktiske aspektene ved å bruke disse reguleringene, samt tips for å oppnå best mulig resultat.

Gjennomsiktig tannregulering….

1. Er diskret og nesten usynlig

En av de mest tiltalende fordelene med invisalign dens diskrete utseende. Gjennomsiktige tannreguleringer, ofte laget av klar plast, er nesten usynlige når de settes på tennene. Dette gjør dem til et utmerket alternativ for både unge og voksne som ønsker å rette på tennene uten å tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet. For mange er det en betydelig motivasjon å kunne opprettholde et naturlig smil gjennom hele behandlingsprosessen.

Denne diskresjonen er spesielt fordelaktig i profesjonelle og sosiale situasjoner hvor utseende kan spille en viktig rolle. Folk som jobber i kundeservice, undervisning eller andre yrker som krever hyppig ansikt-til-ansikt-interaksjon, kan føle seg mer selvsikre ved å bruke denne usylige reguleringen. Dessuten opplever mange en forbedret selvfølelse fordi de slipper bekymringen for metallskinner som vises hver gang de ler eller snakker.

2. Er komfortabel og avtagbar

Komfortabel og avtagbar tannreguleringsenhet vist i et moderne tannlegekontor pusser tenner skinnene må brukes

En annen fordel er at den er komfortabel og avtagbar. Sammenlignet med tradisjonelle metallreguleringer, som kan føre til irritasjon av kinn og lepper, har denne en jevnere overflate som ikke skader munnhulen. Dette gjør det mer behagelig å bruke og kan redusere ubehag i løpet av behandlingsperioden.

I tillegg er de avtagbar, noe som betyr at du kan ta den ut når du spiser eller drikker. Dette gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene og unngå matrester som kan føre til tannråte. Det gir også større frihet når det gjelder kosthold, da du ikke trenger å begrense deg til myke matvarer som med tradisjonelle reguleringer.

3. Gir forbedret munnhygiene

Som nevnt ovenfor, er gjennomsiktig tannregulering avtagbar, noe som betyr at du kan ta den ut når du pusser tennene og renser mellomrommene med tanntråd. Dette fører til bedre munnhygiene sammenlignet med tradisjonelle metallreguleringer, som kan gjøre tannpuss og rengjøring vanskeligere på grunn av sine stive og permanente strukturer.

I tillegg er de enklere å rengjøre enn metallreguleringer. Du trenger bare å fjerne den fra munnen og børste den forsiktig med en tannbørste og mild såpe. Dette bidrar til å hindre bakterievekst som kan føre til dårlig ånde og andre munnproblemer.

4. Kommer med en tilpasset behandlingsplan

Tannlege lager en tilpasset behandlingsplan for en pasient som vil ha gjennomsiktig tannregulering

En annen fordel med gjennomsiktig tannregulering er at den kan tilpasses en individuell behandlingsplan. Dette betyr at hver pasient vil få sitt eget sett med plastskinner, som gradvis vil flytte tennene i riktig retning basert på deres spesifikke behov. Dette kan føre til mer presise og effektive resultater sammenlignet med tradisjonelle reguleringer, som ofte har en mer generell behandlingsplan for alle pasienter.

5. Er effektiv for mange tannproblemer

Tannlege undersøker pasientens tenner med tannlegeverktøy i moderne tannklinikk

Disse reguleringene kan også brukes til å rette opp mindre tannproblemer, som skjeve tenner eller små mellomrom mellom tennene. Dette gjør dem til et godt alternativ for de som bare trenger mindre justeringer i stedet for en fullstendig tannregulering.

Husk at de ikke kan fikse alle problemer, så hør med din tannlege hvis du er interessert i usynlig tannregulering. De vil vurdere om behandlingen er for deg.

Spørsmål og svar

 • Hva er gjennomsiktig tannregulering?
  Det er en type usynlig tannregulering som bruker gjennomsiktige skinner for å rette på tennene dine. Disse skinnene er nesten usynlige og tilpasset dine tenner.
 • Hvordan fungerer usynlig tannregulering?
  Det fungerer ved hjelp av en serie gjennomsiktige skinner som gradvis flytter tennene dine til ønsket posisjon. Hver skinne er laget for å flytte tennene litt etter litt.
 • Hvor lenge må jeg bruke skinnene hver dag?
  For å oppnå best resultat må skinnene brukes i minst 22 timer i døgnet, og de skal kun tas ut når du spiser eller pusser tennene.
 • Hva er fordelene med gjennomsiktig tannregulering sammenlignet med tradisjonell metallregulering?
  De er mer estetisk tiltalende fordi skinnene er nesten usynlige. De er også mer komfortable og avtagbare, noe som gjør det enklere å spise og opprettholde god munnhygiene.
 • Kan gjennomsiktige skinner brukes til å rette på skjeve tenner?
  Ja, de kan brukes til å rette på skjeve tenner, samt korrigere mellomrom mellom tennene og andre tannproblemer.
 • Hvordan tilpasses behandlingsplanen for gjennomsiktig tannregulering?
  Behandlingsplanen tilpasses ved hjelp av en 3D-simulering av tennene dine, som gjør det mulig å lage et sett med skinner som gradvis flytter tennene til ønsket posisjon.
 • Hva er invisalign?
  Invisalign er en populær type usynlig tannregulering som bruker avtagbare skinner for å rette på tennene. Disse skinnene er nesten usynlige og tilpasses dine tenner.
 • Kan jeg spise med skinnene på?
  Nei, skinnene må tas ut når du spiser for å unngå skade og opprettholde god hygiene. De skal også tas ut når du pusser tennene.
 • Hvordan opprettholder jeg god munnhygiene under behandlingen?
  Du kan opprettholde god munnhygiene ved å pusse tennene og bruke tanntråd som vanlig. Skinnene kan også rengjøres med tannbørste og vann.
 • Hvor lang tid tar behandlingen med gjennomsiktig tannregulering?
  Behandlingstiden varierer, men de fleste oppnår ønsket resultat innen 12 til 18 måneder, avhengig av hvor mye tennene trenger å flyttes.
 • Kan jeg få gjennomsiktig tannregulering hos alle tannleger?
  Ikke alle tannleger tilbyr dette, men mange spesialister i kjeveortopedi og noen allmennpraktiserende tannleger gjør det. Du bør bestille time for en konsultasjon for å finne ut om dette er et alternativ for deg.
 • Hva koster gjennomsiktig tannregulering?
  Prisen varierer avhengig av behandlingens kompleksitet og tannlegens priser. Det er ofte dyrere enn tradisjonell tannregulering, men mange synes fordelene veier opp for kostnadene.
 • Er gjennomsiktig tannregulering like effektiv som tradisjonell tannregulering?
  Ja, de er like effektiv som tradisjonell tannregulering for mange tannproblemer, inkludert skjeve tenner og mellomrom mellom tennene.

Er du interessert i usynlig tannregulering?

Kom til oss for en gratis konsultasjon. Vi hjelper deg med vurdering, behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise