Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

3 måter tannimplantat forbedrer livet ditt

Tannimplantater forbedrer livskvaliteten ved å øke selvtilliten, forbedre tyggefunksjonen og fremme langvarig oral helse. Les mer om fordelene her!

Tannimplantater er en moderne og effektiv løsning for å erstatte manglende tenner. De gir både estetiske og funksjonelle fordeler som kan forbedre livskvaliteten betydelig. Ved å integrere seg med kjevebenet, gir disse implantatene en stabil og permanent løsning som føles og ser ut som naturlige tenner.

Denne artikkelen vil dekke tre måter tannimplantater kan forbedre livet ditt, inkludert forbedret tyggefunksjon, økt selvtillit og bedre oral helse. I tillegg vil vi forklare hva du kan forvente fra behandlingsprosessen, fra første konsultasjon til ferdig resultat.

1. Økt Selvtillit

En av de mest bemerkelsesverdige måtene disse implantatene kan forbedre livet ditt på, er ved å øke selvtilliten din. Manglende tenner kan ha en betydelig negativ innvirkning på både ditt utseende og humør. Fordi implantatene ser ut og føles som naturlige tenner, kan de drastisk forbedre utseendet til smilet ditt. Dette kan føre til en økning i selvtilliten, da du ikke lenger trenger å føle deg usikker om hull eller mellomrom i tannsettet ditt.

Et vakkert smil kan også ha en positiv effekt på din karriere og sosiale liv. Å kunne smile uten hemninger kan gjøre deg mer utadvendt og selvsikker i sosiale situasjoner, noe som kan føre til bedre relasjoner og nettverk. I en profesjonell setting kan et selvsikkert smil gjøre deg mer imponerende under jobbsamtaler og møter, noe som kan åpne dørene til nye muligheter og karrierevekst.

Videre kan økt selvtillit bidra til en bedre mental helse. Når du føler deg bedre om ditt utseende, reduseres stress og angst, noe som kan forbedre din generelle livskvalitet. Implantater gir deg ikke bare et flott smil, men også tryggheten til å vise det frem, noe som kan føre til flere positive opplevelser og interaksjoner i hverdagen.

En glad pasient i en tannklinikk viser sine sunne tenner etter en tannbehandling. Pasienten smiler selvsikkert, uten tekst eller ord i bildet

2. Bedre munnhelse og funksjon

Implantater byr på betydelige fordeler for både munnhelse og generell funksjon. Når en tann mangler, kan det føre til at de omkringliggende tennene skifter posisjon og skaper uregelmessigheter i bittet. Dette kan igjen øke risikoen for tannslitasje og kjeveleddsproblemer. Ved å fylle tomrommet med et implantat, sikrer man en jevn fordeling av tyggekraft og opprettholder riktig tannstilling. Det bidrar til å forhindre problemer som kan kreve videre tannbehandling senere.

En annen stor fordel er at de hjelper med å bevare kjevebenet. Når en naturlig tann mistes, kan kjevebenet begynne å erodere over tid på grunn av manglende stimulering. Imidlertid fungerer implantater som en kunstig tannrot som stimulerer kjevebenet på samme måte som en naturlig tann ville gjort, da den gror fast i kjevebenet. Dette bidrar til å opprettholde beinmassen og hindrer tap av ansiktsstruktur, noe som også kan påvirke ditt utseende negativt.

Dessuten gir de en forbedret tyggefunksjon sammenlignet med andre proteser. De er fast forankret i kjeven, noe som betyr at de ikke beveger seg eller sklir som løse proteser kan gjøre. Dette gjør det lettere å tygge mat effektivt og gir deg friheten til å nyte alle typer mat uten bekymring. Mange opplever også bedre uttale og færre taleproblemer. Alt i alt bidrar implantater til en sunnere munn og bedre livskvalitet, med funksjonalitet som ikke bare etterligner naturlige tenner, men ofte overgår dem i utholdenhet og stabilitet, slik som egne tenner.

3. Langvarige fordeler

Implantater gir mange langvarige fordeler som bidrar til å forbedre både oral helse og generell livskvalitet. En av de største fordelene er implantatenes varighet. Mens tradisjonelle broer og proteser ofte må skiftes ut etter en viss periode, kan tannimplantater vare livet ut med riktig pleie og vedlikehold. Dette skyldes implantatenes høye kvalitet og deres evne til å integrere seg med munnen, da ben og tannkjøtt gror rundt tannimplantatet, noe som gir en permanent og stabil løsning.

På lang sikt kan de også være en økonomisk fordelaktig løsning. Til tross for høyere initiale kostnader, er de færre nødvendiggjørelsene for fremtidige erstatninger og reduserte behov for reparasjoner et argument for implantater som en kostnadseffektiv løsning over tid. Ved å investere i implantater kan du unngå kostnadene og ulempene forbundet med tradisjonelle tannproteser som må justeres eller erstattes.

Videre bidrar de til å opprettholde oral helse ved å forhindre tap av kjeveben og støtte de omkringliggende tennene. Dette kan avverge flere tannrelaterte problemer, som tannkjøttsykdom og tannslitasje, noe som ofte fører til ytterligere helseproblemer hvis ubehandlet. En stabil tannstilling hjelper også med å opprettholde riktig bitt og tyggefunksjon, noe som er essensielt for god fordøyelse og generell helse.

Sammenfattende gir implantater en varig løsning som ikke bare forbedrer utseendet og selvtilliten, men også fremmer langvarig oral helse og økonomisk besparelse. De gir en trygghet og stabilitet som andre løsninger ikke kan matche, noe som gjør dem til et verdifullt valg for alle som trenger tannrestaurering.

En fornøyd person smiler selvsikkert etter å ha mottatt tannimplantater på et moderne tannlegekontor

Spørsmål og svar om tannimplantater

 • Hva er et tannimplantat?
  Et tannimplantat er en liten skrue laget av titan som settes inn i kjevebenet for å erstatte roten til en manglende tann eller flere tapte tenner.
 • Hvordan kan tannimplantater forbedre selvtilliten min?
  Behandlingen gir et naturlig og komplett smil, noe som kan øke selvtilliten og forbedre sosiale interaksjoner.
 • Hvor lenge varer tannimplantater?
  Med riktig pleie kan de som en tannerstatning vare i mange år, ofte livet ut.
 • Hvordan påvirker tannimplantatbehandling tyggefunksjonen?
  De gir full tyggefunksjon, slik at du kan spise favorittmatene dine uten bekymring for at tennene skal bevege seg eller løsne.
 • Kan implantater forbedre talen min?
  Ja, de gir støtte som hjelper deg med å snakke klart og tydelig, noe som kan være vanskelig med manglende tenner.
 • Hva er fordelene med tannimplantater sammenlignet med broer?
  De krever ikke at nærliggende tenner slipes ned og stimulerer kjevebenet, noe som forhindrer beintap.
 • Er tannimplantater komfortable
  Ja, implantater føles som naturlige tenner og krever ingen spesielle pleiemetoder utover vanlig god munnhygiene.
 • Hva koster et tannimplantat?
  Kostnaden varierer avhengig av antall implantater og kompleksiteten av behandlingen. Konsulter tannlegen for en nøyaktig prisvurdering.
 • Hvordan vedlikeholder jeg tannimplantat?
  De vedlikeholdes med vanlig tannpuss og bruk av tanntråd, samt regelmessige tannlegebesøk for kontroller og rengjøring.
 • Kan alle få implantater?
  De fleste kan få denne behandlingen, men tannlegen vil vurdere kjevebenets tilstand og generell helse for å sikre at du er en god kandidat for behandlingen.
 • Hvor lang tid tar det å få tannimplantat?
  Det tar vanligvis mellom 3 til 6 måneder, avhengig av helbredelsesprosessen og eventuelle nødvendige forberedende behandlinger.
 • Hvlke komplikasjoner kan implantatbehandling ha?
  Komplikasjoner ved implantatbehandling kan inkludere infeksjon, skade på omkringliggende tenner eller nerver, implantatsvikt, og problemer med bihulene. Pasienter trenger ikke å bekymre seg for behandlingen, da disse er sjeldne.

Er du interessert i tannimplantat?

Vi tilbyr komsultasjoner for deg som har manglende tenner og leter etter en behandling. Tannlegen vil vurdere om tannimplantat er riktig for deg, eller om andre behandlinger som proteser passer bedre. Du vil også få behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise