Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

3 Fordeler med å trekke visdomstannen

Har du noen gang lurt på hvorfor så mange må trekke visdomstenner?

I denne artikkelen vil vi utforske prosessen med å trekke visdomstenner, hvorfor det ofte er nødvendig, og hvordan det kan påvirke din orale helse.

Målet med artikkelen er å gi deg innsikt i hva du kan forvente når du må trekke en visdomstann, og hvordan du best kan forberede deg på denne behandlingen.

Visdomstenner er de siste tennene som bryter frem, ofte i voksen alder.

Å forstå hvorfor og når visdomstenner bør trekkes, er viktig for å forebygge potensielle problemer og opprettholde god oral helse.

3 fordeler av å trekke visdomstannen


Trekke en visdomstann

4a4866b9 78b4 453b ab2a 79ef5a1c8a13

Trekking av visdomstenner er en vanlig tannkirurgisk prosedyre utført for å fjerne en eller flere av de fire visdomstennene. Dette gjøres ofte for å forhindre eller behandle problemer som tannpress, infeksjoner, og tannråte.

Prosedyren kan utføres under lokalbedøvelse, sedasjon, eller generell anestesi, avhengig av pasientens behov og kompleksiteten av ekstraksjonen. Fordelene inkluderer forebygging av fremtidige orale helseproblemer og lindring av smerte.

Potensielle kandidater for prosedyren er ofte unge voksne hvor visdomstennene begynner å bryte gjennom tannkjøttet, spesielt hvis tennene forårsaker smerte eller ikke har nok plass til å vokse korrekt.

Tannhelse tips

For å opprettholde god oral helse før og etter å ha trekket en visdomstann, er det viktig med riktig munnhygiene. Dette inkluderer regelmessig børsting av tennene to ganger daglig, bruk av tanntråd for å fjerne plakk og matrester mellom tennene, og skylling med en antibakteriell munnskyll.

Etter ekstraksjon er det viktig å følge tannlegens anbefalinger for å fremme helbredelse, som kan inkludere å unngå sugende bevegelser, røyking, og hard mat. Et sunt kosthold rikt på vitaminer og mineraler støtter også helingsprosessen og generell oral helse.

Vanlige tannproblemer og løsninger

Trekke visdomstann pris

Visdomstenner kan forårsake en rekke problemer, som tannpress, der de presser mot andre tenner og forårsaker smerte og misjustering. De kan også bli innkapslet i tannkjøttet, en tilstand kjent som impaksjon, som kan føre til infeksjoner og cyster.

For å adressere disse problemene, vurderer tannlegen nøye pasientens situasjon gjennom røntgenbilder for å bestemme den beste behandlingsplanen. Å trekke visdomstann er ofte den mest effektive løsningen for å forhindre ytterligere komplikasjoner og opprettholde oral helse.

Avanserte tannbehandlingsteknologier

Moderne tannklinikker benytter seg av avanserte teknikker og utstyr for å utføre visdomstannekstraksjoner med større presisjon og mindre ubehag for pasienten.

Dette kan inkludere 3D-røntgen som gir detaljerte bilder av tannens posisjon og nærliggende strukturer, noe som hjelper tannlegen med å planlegge ekstraksjonen mer nøyaktig.

Minimalt invasive metoder, som bruk av laser eller spesialiserte instrumenter, kan også redusere helingstiden og minimere risikoen for komplikasjoner. Disse teknologiene bidrar til en tryggere og mer komfortabel opplevelse for pasienten.

Hva innebærer det å trekke visdomstann?

Å trekke en visdomstann er en prosedyre mange gruer seg til, men som ofte er nødvendig for å forhindre fremtidige tannproblemer. Visdomstenner kan forårsake smerter, infeksjoner, og andre komplikasjoner hvis det ikke er nok plass til dem i munnen. Trekking av visdomstann kan variere fra en enkel prosedyre til mer komplisert kirurgisk fjerning, avhengig av tannens posisjon og tilstand.

Pris for å fjerne visdomstann

Prisen for å fjerne en visdomstann i Norge kan variere betydelig avhengig av kompleksiteten i prosedyren og hvor du får den utført. I gjennomsnitt kan prisene for trekking av visdomstann ligge et sted mellom 1500 og 5000 kroner. For de som bor i Oslo, kan prisen være i det høyere sjiktet på grunn av generelt høyere priser på tannhelsetjenester i hovedstaden.

Hvordan prisen bestemmes når man trekker visdomstann

Prisen for å trekke en visdomstann avhenger av flere faktorer, inkludert behovet for kirurgisk inngrep, tannlegens erfaring, og geografisk plassering av tannlegekontoret. Kirurgisk fjerning av visdomstann, som krever mer tid og spesialiserte ferdigheter, vil koste mer enn en standard trekking.

Refusjon for trekking av visdomstann

I noen tilfeller kan pasienter kvalifisere for refusjon fra HELFO ved trekking av visdomstann. Dette avhenger av den individuelle situasjonen og om fjerningen er medisinsk begrunnet. Pasienter bør undersøke med sin tannlege eller HELFO for å forstå om de kvalifiserer for noen form for refusjon.

Å fjerne visdomstann i Oslo

For de som ønsker å fjerne visdomstann i Oslo, er det mange dyktige tannleger og klinikker å velge mellom. Det er viktig å gjøre grundig research for å finne en tannlege som har god erfaring med å trekke visdomstann, spesielt hvis det er behov for kirurgisk fjerning. Prisene kan være høyere i hovedstaden, men mange finner at kvaliteten og tilgjengeligheten av tjenestene rettferdiggjør kostnaden.

Forberedelse før fjerning av visdomstann

Forberedelse er nøkkelen til en vellykket fjerning av visdomstann. Det anbefales å følge tannlegens instruksjoner nøye, som kan inkludere å unngå mat og drikke noen timer før prosedyren hvis sedasjon eller narkose skal brukes. Informer også tannlegen om eventuelle medisiner du tar, da dette kan påvirke behandlingen.

Etterbehandling og helbredelse etter trekking

Etter at en visdomstann er trukket, er riktig etterbehandling essensielt for en smidig helbredelsesprosess. Dette kan inkludere å unngå å spise hard mat, ikke drikke med sugerør for å forhindre alveolitt, og å holde det opererte området rent. Smertestillende kan også foreskrives for å håndtere ubehag etter prosedyren.

Teknologiske fremskritt innen fjerning av visdomstann

Tannlegefaget fortsetter å utvikle seg, og dette inkluderer bruk av avansert teknologi for fjerning av visdomstenner. Teknikker som 3D-bilder og laserbehandling bidrar til mer presise og mindre invasive prosedyrer, noe som kan føre til raskere heling og mindre postoperativt ubehag.

Velg riktig klinikk for å fjerne visdomstann

Å velge riktig tannklinikk for å fjerne en visdomstann er avgjørende. Se etter klinikker som spesialiserer seg på oral kirurgi og som har gode anmeldelser fra tidligere pasienter. Det kan også være lurt å spørre om tannlegens erfaring med visdomstann ekstraksjoner og om klinikken tilbyr etterbehandlingsstøtte.

Etter at du har fått trukket din visdomstann, er riktig etterbehandling essensielt for å sikre en rask og problemfri helbredelsesprosess.

Det anbefales å følge tannlegens instruksjoner nøye, som ofte inkluderer å unngå å spise hard mat, unngå suging (som når man bruker et sugerør), og ikke røyke de første dagene etter inngrepet.

Det er også viktig å holde området rent og å bruke saltvannsløsning eller antiseptisk munnvask som foreskrevet for å fremme heling og forebygge infeksjon. Ved å ta disse forholdsreglene, kan du bidra til å minimere smerter og ubehag mens området leger.

Vanlige spørsmål

Trekke visdomstenner i ung alder hos tannlegen

Mange pasienter har spørsmål om kostnadene forbundet med trekking av visdomstenner. Det er viktig å diskutere alle potensielle kostnader med din tannlege på forhånd, inkludert prisen for eventuelle nødvendige etterfølgende behandlinger eller medisiner.

 • Hva koster det å trekke en visdomstann?
  Prisen for å trekke en visdomstann kan variere avhengig av kompleksiteten og om det kreves kirurgisk fjerning. Prisene starter ofte rundt noen tusen kroner.
 • Er trekking av visdomstenner i ung alder vanlig?
  Ja, det er vanlig å fjerne visdomstenner i ung alder, spesielt hvis det ikke er nok plass i munnen eller de forårsaker problemer.
 • Hva innebærer kirurgisk inngrep for å fjerne visdomstenner?
  Kirurgisk fjerning innebærer at tannlegen gjør et snitt i tannkjøttet for å fjerne tannen. Dette kan være nødvendig hvis tannen er delvis eller helt dekket av tannkjøttet.
 • Kan jeg få refusjon fra HELFO for å trekke visdomstenner?
  Ja, i enkelte tilfeller kan du få refusjon fra HELFO, spesielt hvis fjerningen er medisinsk nødvendig. Det er lurt å sjekke med tannlegen din eller HELFO direkte.
 • Hvorfor må visdomstenner ofte fjernes?
  Visdomstenner må ofte fjernes fordi det er lite plass i munnen, noe som kan føre til smerter, infeksjoner, og at andre tenner presser seg sammen.
 • Hva bør jeg vite før jeg trekker en visdomstann hos tannlegen?
  Det er viktig å vite om eventuelle risikoer, hvordan du forbereder deg, og hva du kan forvente av helingsprosessen. Tannlegen din vil gi deg all informasjonen du trenger.
 • Er enkel trekking av visdomstann mulig?
  Ja, hvis visdomstannen allerede har brutt gjennom tannkjøttet og er lett tilgjengelig, kan det være mulig med en enkel trekking.
 • Hva gjør jeg hvis jeg opplever sterke smerter etter å ha trukket visdomstenner?
  Hvis du opplever sterke smerter etter trekking, bør du kontakte tannlegen din umiddelbart. De kan foreskrive smertestillende eller undersøke om det har oppstått komplikasjoner.
 • Kan alle tannleger utføre trekking av visdomstenner?
  De fleste tannleger kan utføre enkel trekking av visdomstenner, men i noen tilfeller, spesielt for kompliserte kirurgiske ekstraksjoner, kan du bli henvist til en spesialist i oral kirurgi.


Sliter du med visdomstennene?

Bestill gratis konsultasjon hos oss i dag, så hjelper vi deg med behandingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Utvalgte artikler

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Illustrasjon av fem tips for å forebygge ising i tennene, inkludert bruk av myk tannbørste, fluortannkrem, drikke vann, unngå ekstrem temperatur på mat og regelmessige tannlegebesøk

5 tips mot ising i tennene

Få kontroll på ising i tennene med disse 5 effektive tipsene. Oppdag årsaker, forebyggende tiltak og behandlingsalternativer. Bestill konsultasjon i dag!

Les mer»
Ingen flere innlegg å vise